51 Haber https://51haber.com 51 Haber sayfasında, Niğde ile ilgili yerel, magazin, spor, ekonomi, siyaset ve diğer tüm kategorilerde en güncel haberleri bulabilirsiniz. Mon, 18 Mar 2024 17:28:09 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.9 https://51haber.com/wp-content/uploads/2021/07/cropped-51haberico-e1627164831338-32x32.png 51 Haber https://51haber.com 32 32 BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz-2/ https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz-2/#respond Mon, 18 Mar 2024 17:28:09 +0000 https://51haber.com/?p=9112 BÜYÜK PROJELERİN MİMARINDAN SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küçük sanayi işletmelerine nitelikli ve modern çalışma ortamı sağlayacak yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını müjdeledi. Adana-Kayseri yolu üzerinde kurulacak Yeni Sanayi Sitesi’nde farklı ebatlarda 1000 işyeri tesis edeceklerini belirten Başkan Özdemir, burada küçük işletmelerin üretim kapasitesini artırarak yerel ekonomiye canlılık kazandırmalarını sağlayacaklarını ifade […]

The post BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ first appeared on 51 Haber.

]]>
BÜYÜK PROJELERİN MİMARINDAN SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küçük sanayi işletmelerine nitelikli ve modern çalışma ortamı sağlayacak yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını müjdeledi.
Adana-Kayseri yolu üzerinde kurulacak Yeni Sanayi Sitesi’nde farklı ebatlarda 1000 işyeri tesis edeceklerini belirten Başkan Özdemir, burada küçük işletmelerin üretim kapasitesini artırarak yerel ekonomiye canlılık kazandırmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

 

ADANA- KAYSERİ YOLUNA YENİ SANAYİ SİTESİ
Sadece Niğde’nin değil, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında gösterilen “Eski Sanayi Sitesi Dönüşüm ve Gelişim Projesinin” mimarı olan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni dönemde de küçük sanayi işletmelerine yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Sanayi esnafının modern ve nitelikli çalışma ortamında faaliyet sürdürebilmesi için Adana- Kayseri yolu üzerinde yeni sanayi sitesi kuracaklarını açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu bölgede sanayi sitesi yapımına uygun bulduğumuz 300 dönümlük alanın 140 dönümünü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan satın aldık. Burada sanayi sitesi projesini geliştirmek için alanında uzman olan ekip arkadaşlarımızla çalışma başlattık” dedi.

1000 ADET YENİ SANAYİ DÜKKANI
Yeni kuracakları sanayi sitesinde farklı büyüklüklerde 1000 adet işyeri tesis edeceklerini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, işyerlerinin bir kısmını, halen kent merkezinde faaliyetlerini sürdüren keresteciler, mermerciler ve mobilyacılara tahsis edeceklerini bildirdi.

MODERN VE NİTELİKLİ İŞ ALANLARI
Kuracakları yeni sanayi sitesinde işyeri açacak sanayi esnafının tek çatı altında daha verimli çalışmalar yürütebileceğine işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, buradaki işletmelerin nitelikli ve modern bir çalışma ortamına kavuşacağını vurguladı.
Kuracakları yeni sanayi sitesinin sosyal donatı alanları, rekreasyon ve peyzaj çalışmaları, sosyal tesisleri ve otoparkları ile modern bir sanayi alanı olacağını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Burada faaliyetlerine başlayacak olan sanayi esnafımız modern çalışma ortamları ile yerel ekonomiye de ciddi katkıda bulunacaklar” diye konuştu.

STRATEJİK KONUM AVANTAJI
Kuracakları yeni sanayi sitesinin, altyapı çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl işletmelerin faaliyete başlayacağı Yeni Organize Sanayi Bölgesine de çok yakın olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Ankara-Niğde otoyolunun açılması, sanayicilere uygulanan 6. Bölge teşviklerinin cazip olması, limanlara yakınlığı, yatırımcıları Niğde’ye yönlendirdi. Kuracağımız yeni sanayi sitemiz de stratejik konumu itibariyle esnafımıza önemli avantajlar sağlayacak” dedi.

ESKİ SANAYİ SİTESİNDEN SON DURUM
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Eski Sanayi Sitesi’ndeki “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, “Büyük oranda uzlaşma sağladığımız hak sahipleri, Hıdırlık mevkisinde belediyemiz tarafından yaptırılan yeni sanayi dükkanlarına taşındılar. Sanayi esnafımız, 120 metrekare ve 60 metrekare ebatlarındaki modern dükkanlarında daha uygun şartlarda faaliyetlerini sürdürüyorlar. Yıkılan eski sanayi sitesi, yeni konut ve işyeri alanları, sosyal donatı alanları, çevre düzenlemesi, alışveriş merkezi ve diğer özellikleri ile bölgenin cazibe merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

NİĞDE HEM TARIM HEM TURİZM HEMDE SANAYİ ŞEHRİ OLACAK
Tarım ve turizm şehri olan Niğde’nin aynı zamanda bir sanayi kenti olma yolunda da adım adım ilerlediğini belirterek, “Niğde Belediyesi olarak şehrimizin her anlamda gelişmesi, büyümesi ve daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ATA SANAYİ SİTESİNDE BAŞKAN ÖZDEMİR’E SEVGİ SELİ
Her zaman esnafın yanında olan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ata Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Özdemir’e büyük ilgi gösteren sanayi sitesi esnafı, bölgede yapılan asfalt serimi, altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarından dolayı Başkan Özdemir’e teşekkür etti.

The post BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz-2/feed/ 0
Bor Yeni Mahalle Hak Ettiği Değere Kavuştu ! https://51haber.com/2024/03/18/bor-yeni-mahallesi-hak-ettigi-degere-kavustu/ https://51haber.com/2024/03/18/bor-yeni-mahallesi-hak-ettigi-degere-kavustu/#respond Mon, 18 Mar 2024 15:11:38 +0000 https://51haber.com/2024/03/18/bor-yeni-mahallesi-hak-ettigi-degere-kavustu/   Yeni Mahalle Sağlık ve Yaşam Merkezimiz bünyesindeki Gündüz Bakımevi’nin açılışına Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt ,Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Yılmaz,Bor İlçe Başkanı Etem Bozdağ ve vatandaşlar katıldı. Yıllardır atıl durumda olan eski Subay Lojmanları’nın bulunduğu 9.376 metrekare arazi üzerine kurduğumuz Sağlık ve Yaşam Merkezimiz; 220 çocuk […]

The post Bor Yeni Mahalle Hak Ettiği Değere Kavuştu ! first appeared on 51 Haber.

]]>
 

Yeni Mahalle Sağlık ve Yaşam Merkezimiz bünyesindeki Gündüz Bakımevi’nin açılışına Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt ,Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Yılmaz,Bor İlçe Başkanı Etem Bozdağ ve vatandaşlar katıldı.

Yıllardır atıl durumda olan eski Subay Lojmanları’nın bulunduğu 9.376 metrekare arazi üzerine kurduğumuz Sağlık ve Yaşam Merkezimiz; 220 çocuk kapasiteli BORTEK Gündüz Bakımevini, trafik eğitim pistini, 112 Acil ve Sağlıklı Yaşam Merkezini, halı saha ve büyük bir çocuk oyun alanı ile mesire alanını içinde bulunduruyor.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, 15 Milyon TL maliyetli ve tamamı belediyemiz tarafından yapılan ve yine belediyemiz tarafında işletilecek olan Gündüz Bakımevimiz alt gelir grubunda bulunan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına hizmet verecek.

The post Bor Yeni Mahalle Hak Ettiği Değere Kavuştu ! first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/18/bor-yeni-mahallesi-hak-ettigi-degere-kavustu/feed/ 0
Bilgehan Güney 1 Yıllık İcratını Açıkladı https://51haber.com/2024/03/18/bilgehan-guney-1-yillik-icratini-acikladi/ https://51haber.com/2024/03/18/bilgehan-guney-1-yillik-icratini-acikladi/#respond Mon, 18 Mar 2024 14:46:29 +0000 https://51haber.com/2024/03/18/bilgehan-guney-1-yillik-icratini-acikladi/ Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Bigehan Güney 1 yıllık icratını sosyal medya hesabından açıkladı. Birlik başkanı Güney’in yaptığı açıklama şöyle; 1)” İthal gebe düve getirdik, 2) 8 parti yerli düve getirdik, 3) Yüksek verimli denenmiş ithal spermalar kullandık, 4) Tarla ekipmanlarımızı kullanır hale getirdik, 5) Tarla ekipmanlarımı bütün yetiştiricilerimize ulaştırdık, 6) Yeni yaz sezonu […]

The post Bilgehan Güney 1 Yıllık İcratını Açıkladı first appeared on 51 Haber.

]]>
Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Bigehan Güney 1 yıllık icratını sosyal medya hesabından açıkladı.
Birlik başkanı Güney’in yaptığı açıklama şöyle;
1)” İthal gebe düve getirdik,
2) 8 parti yerli düve getirdik,
3) Yüksek verimli denenmiş ithal spermalar kullandık,
4) Tarla ekipmanlarımızı kullanır hale getirdik,
5) Tarla ekipmanlarımı bütün yetiştiricilerimize ulaştırdık,
6) Yeni yaz sezonu için taş toplama makinesi temin ettik,
7) Birliğimizin çiftliğinin bakım ve tadilatını yaptırdık, çiftlik ahır düzenini sağladık,
8 ) Yeşilgölcük, Çukurkuyu ve Çamardı kasabası olmak üzere üç bölgede irtibat büromuzu açtık,
9) Merkez ana binamızın dış cephesini yeniledik,
10) Bina depomuzun tadilatını yaptırarak laboratuvar haline getirdik,
11) Giriş katımızı ana binadan ayırarak şarküteri yapılmak üzere restore ettik.
Sözlerini verdiğimiz gibi üzerimize düşen görevlerimizi siz kıymetli yetiştiricilerimiz için gerçekleştirdik.
Vizyonumuz Niğde hayvancılığını hep ileriye taşımak olup misyonumuz verdiğimiz sözleri yerine getirmek için ilk günkü gibi heyecan ve istekle çalışmaktır.
Bizlere oy vererek bu başarılara imza atmamızı sağlayan çok kıymetli üyelerimize ve çiftçilerimize yürekten teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum”
51 Haber Gazetesi olarak göreve geldikleri günden beri gece gündüz demeden çiftçilerin sorunuyla yakından ilgilenen birlik başkanı Bilgehan Güney başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

The post Bilgehan Güney 1 Yıllık İcratını Açıkladı first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/18/bilgehan-guney-1-yillik-icratini-acikladi/feed/ 0
BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz/ https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz/#respond Mon, 18 Mar 2024 11:50:30 +0000 https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz/ BÜYÜK PROJELERİN MİMARINDAN SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küçük sanayi işletmelerine nitelikli ve modern çalışma ortamı sağlayacak yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını müjdeledi. Adana-Kayseri yolu üzerinde kurulacak Yeni Sanayi Sitesi’nde farklı ebatlarda 1000 işyeri tesis edeceklerini belirten Başkan Özdemir, burada küçük işletmelerin üretim kapasitesini artırarak yerel ekonomiye canlılık kazandırmalarını sağlayacaklarını ifade […]

The post BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ first appeared on 51 Haber.

]]>
BÜYÜK PROJELERİN MİMARINDAN SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küçük sanayi işletmelerine nitelikli ve modern çalışma ortamı sağlayacak yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını müjdeledi.

Adana-Kayseri yolu üzerinde kurulacak Yeni Sanayi Sitesi’nde farklı ebatlarda 1000 işyeri tesis edeceklerini belirten Başkan Özdemir, burada küçük işletmelerin üretim kapasitesini artırarak yerel ekonomiye canlılık kazandırmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

 

ADANA- KAYSERİ YOLUNA YENİ SANAYİ SİTESİ

Sadece Niğde’nin değil, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında gösterilen “Eski Sanayi Sitesi Dönüşüm ve Gelişim Projesinin” mimarı olan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni dönemde de küçük sanayi işletmelerine yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sanayi esnafının modern ve nitelikli çalışma ortamında faaliyet sürdürebilmesi için Adana- Kayseri yolu üzerinde yeni sanayi sitesi kuracaklarını açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu bölgede sanayi sitesi yapımına uygun bulduğumuz 300 dönümlük alanın 140 dönümünü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan satın aldık. Burada sanayi sitesi projesini geliştirmek için alanında uzman olan ekip arkadaşlarımızla çalışma başlattık” dedi.

 

1000 ADET YENİ SANAYİ DÜKKANI

Yeni kuracakları sanayi sitesinde farklı büyüklüklerde 1000 adet işyeri tesis edeceklerini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, işyerlerinin bir kısmını, halen kent merkezinde faaliyetlerini sürdüren keresteciler, mermerciler ve mobilyacılara tahsis edeceklerini bildirdi.

 

MODERN VE NİTELİKLİ İŞ ALANLARI

Kuracakları yeni sanayi sitesinde işyeri açacak sanayi esnafının tek çatı altında daha verimli çalışmalar yürütebileceğine işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, buradaki işletmelerin nitelikli ve modern bir çalışma ortamına kavuşacağını vurguladı.

Kuracakları yeni sanayi sitesinin sosyal donatı alanları, rekreasyon ve peyzaj çalışmaları, sosyal tesisleri ve otoparkları ile modern bir sanayi alanı olacağını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Burada faaliyetlerine başlayacak olan sanayi esnafımız modern çalışma ortamları ile yerel ekonomiye de ciddi katkıda bulunacaklar” diye konuştu.

 

STRATEJİK KONUM AVANTAJI

Kuracakları yeni sanayi sitesinin, altyapı çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl işletmelerin faaliyete başlayacağı Yeni Organize Sanayi Bölgesine de çok yakın olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Ankara-Niğde otoyolunun açılması, sanayicilere uygulanan 6. Bölge teşviklerinin cazip olması, limanlara yakınlığı, yatırımcıları Niğde’ye yönlendirdi. Kuracağımız yeni sanayi sitemiz de stratejik konumu itibariyle esnafımıza önemli avantajlar sağlayacak” dedi.

The post BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/18/baskan-ozdemir-nigdeye-modern-ve-nitelikli-yeni-bir-sanayi-sitesi-daha-kuracagiz/feed/ 0
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’İN ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI https://51haber.com/2024/03/18/tigad-genel-baskani-okan-gecgelin-canakkale-zaferi-ile-ilgili-basin-aciklamasi/ https://51haber.com/2024/03/18/tigad-genel-baskani-okan-gecgelin-canakkale-zaferi-ile-ilgili-basin-aciklamasi/#respond Mon, 18 Mar 2024 11:43:37 +0000 https://51haber.com/2024/03/18/tigad-genel-baskani-okan-gecgelin-canakkale-zaferi-ile-ilgili-basin-aciklamasi/   Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarih sahnesindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 18 Mart 1915’te başlayan ve tam 9 ay süren bu destansı mücadele, Türk ulusunun azmi, kararlılığı ve vatan sevgisiyle yazılmış bir destandır. Çanakkale Zaferi, Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için verilen mücadelenin en simgesel olaylarından biridir. Düşmanın Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yapma girişimleri, Türk askerinin […]

The post TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’İN ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI first appeared on 51 Haber.

]]>
 

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarih sahnesindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 18 Mart 1915’te başlayan ve tam 9 ay süren bu destansı mücadele, Türk ulusunun azmi, kararlılığı ve vatan sevgisiyle yazılmış bir destandır.

Çanakkale Zaferi, Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için verilen mücadelenin en simgesel olaylarından biridir. Düşmanın Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yapma girişimleri, Türk askerinin inançlı ve kahramanca savunmasıyla karşılanmış, düşmanın ilerleyişine dur denilmiştir.

Bu zafer, milletin topyekûn birlik ve beraberlik içinde hareket ettiği bir örnektir. Askerinden siviline kadar herkesin tek yürek olduğu bu direniş, düşmanı şaşkına çevirmiş ve tarih boyunca unutulmayacak bir destan olarak yerini almıştır.

Çanakkale’de verilen bu büyük mücadele, sadece bir zafer değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir sembolü haline gelmiştir. Bu zafer, Türk ulusunun vatanına, bayrağına ve özgürlüğüne olan sonsuz sevgisinin en güçlü kanıtıdır.

Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlarken, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu zaferin mirasını gelecek nesillere aktarmak ve vatan sevgisini canlı tutmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Çünkü Çanakkale, sadece bir geçit değil, Türk milletinin asalet ve direnişinin simgesidir.

Okan GEÇGEL / TİGAD Genel Başkanı

The post TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’İN ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/18/tigad-genel-baskani-okan-gecgelin-canakkale-zaferi-ile-ilgili-basin-aciklamasi/feed/ 0
RAMAZAN AYI VE ORUÇ https://51haber.com/2024/03/17/ramazan-ayi-ve-oruc-2/ https://51haber.com/2024/03/17/ramazan-ayi-ve-oruc-2/#respond Sun, 17 Mar 2024 14:16:00 +0000 https://51haber.com/?p=9071 Ramazan, İslamiyet’te oruç tutulan aya verilen addır. Lügat anlamı ise “Yanmak” demektir. Bu ayda oruç tutan ve günahlarına tövbe edenlerin, günahları yanar, yok olur. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’inde; “Ey iman edenler, oruç ibadeti sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Takı korunasınız diye “ buyurmaktadır. Oruç İslam’ın beş şartından biridir ve on bir […]

The post RAMAZAN AYI VE ORUÇ first appeared on 51 Haber.

]]>
Ramazan, İslamiyet’te oruç tutulan aya verilen addır. Lügat anlamı ise “Yanmak” demektir. Bu ayda oruç tutan ve günahlarına tövbe edenlerin, günahları yanar, yok olur. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’inde;

“Ey iman edenler, oruç ibadeti sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Takı korunasınız diye “ buyurmaktadır.

Oruç İslam’ın beş şartından biridir ve on bir ayın sultanıdır. Bu ay, bereketli ve faziletlidir. Oruçlu insan, aklı sayesinde her türlü tehlikelerden korunmuş olacaktır.

Bu ayda tutulan oruç insanı melekler gibi yüce duygulara eriştirir. Oruç insana yeme içme konusunda sabrı telkin eder, merhamet duygularını artırır, açlığın ne olduğunun anlatır. Böylece muhtaçlara karşı oruçlunun bakış açısı da değişir. Oruçlu insan, hisleri ile değil, mantığı ile hareket eder, dikkatli ve titiz olur.

Hz. Muhammet (SAV) Bir hadis-i şerifinde; “Kim yalan söylemeyi, yalanla iş yapmayı bırakmazsa yüce Allah o kimsenin yemesini ve içmesini terk etmesine önem vermez” buyururlar.

Yalanı rahatlıkla söyleyebilen, haksızlık yapıp, kul hakkını yiyen, adı hoca yâda hacı olması bir şey ifade etmez riyakârdır, fitnedir, fesattır. İşte bu kimselerin şahsında İslam dinini yargılamak yanlıştır.

Bir ilim ve gönül adamı İslam’ı anlatırken; “müspet ilimin derinliklerine inildikçe, İslam’ın gerçek hüviyeti ortaya çıkar” demektedir. İslam, akıl ve mantık dinidir. İnsanlığın hayrına hizmet eder. İnsanların zararına olan her şeyi yasaklar ve reddeder. Oruç ibadetinin üç önemli faydası vardır;

1. Bedene ve sağlığa olan faydası,
2. İradeye ve düşünceye ait yararı,
3. İnsan ruhuna ve ahlakına etki yapan güzellikleri.

a)Her şeyden önce doktor kontrolünden geçen bir kimse aşırı zayıf, kansızlık varsa, tüberküloz, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, felç, ülser, böbrek hastaları, şeker hastalığı geçiriyorsa, orucunu tutmaya bilirler. Ya da doktor kontrolünde tutabilirler.

Oruç tutamayanlar bunun karşılığında fakirlere, örfün belirlediği ölçülerde ücret ödemek suretiyle bu ibadeti yerine getirirler. Böylece sosyal bir problemin çözümüne de yardımcı olurlar. Orucunu tutamayan kişi yoksulsa, Yüce Allah’a dua etmek suretiyle bu borcundan kurtulur.

Orucun sağlık açısından sayısız faydaları vardır. Aslında ramazan ayı, sağlığımız için bir tatil ayıdır. On bir ay durmadan çalışan mideler bu ayda dinlenmeye alınarak vücut rahatlatılmaktadır.

Oruç; sigara, içki ve kumar gibi zararlı maddelerin yanı sıra düzenli beslenmek suretiyle vücudu fazla yağlardan ve kilolardan da kurtarmaktadır. İnsanlardaki şişmanlık; şeker hastalığı, damar sertliği, kalp ve yüksek tansiyon hastalığına davetiye çıkarmaktadır. Oruç ibadeti ise, bütün bu olumsuzluklara karşı koruyucu etki yapmaktadır.

b) Orucun iradeye etkisi ise; Oruç her şeyden önce bir irade denemesidir. Öğle vakti oruçlu bir kimse, mis gibi yiyecekleri görünce, ona ilgi duymaması kolay değildir. Tiryakiliğe rağmen aşırı isteklerine set çekmek, insan iradesinin zaferidir.

c) Oruçlu bir insan, akşamüzeri, açlığın doruk noktasında, birçok aç ve sefil insanların çektiği acıyı, evine ve çocuklarına bir lokma ekmek götüremeyen vatandaşın halini anlayarak ona yardım elini uzatmayı bu günlerde daha fazla arzu eder.

Oruçlu insan, ruhen olgunlaşır, hoş görülü olur ve hiçbir zaman gösterişe yer vermez. Fakirlere yardımcı olur. Aylarca arayıp sormadığı akraba, eş ve dostunu bu mübarek günün getirdiği zengin sofralara konuk eder.

Ramazan, karşılıklı sevgi gösterilerinin sunulduğu iyi bir fırsattır ve bu fırsat beraberinde mutluluklar getirir, neticede toplumun sağlıklı olmasını sağlar. Kişilerin hırs ve kıskançlıklarını yok eder.

Ramazanda insan, kendisini kontrol altına alır. “Tok açın halinden ne anlar” Peygamberimiz (SAV) “komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir” buyurmaktadır. Ramazanda yoksulu gözetip, oruçluya iftar verenin günahları af olur. Çünkü Kuran-ı Kerim bu ayda indirildi.

Ramazanda Cennetin kapıları sonuna kadar açılır ve Cehennemin kapıları kapanır. Ramazanın birinci günü Cenabı Allah insanlara rahmet eder. Bu ayda oruçlunun ağız kokusu, misk kokusundan daha güzeldir. Melekler her gece ve gündüz oruç tutanların af edilmesi için dua ederler.

İlahi emirde; “Eğer İnsanoğlu Ramazan ayındaki sevapları bilseydi, bütün senenin ramazan olmasını isterdi ” ifadesinin yanında, Yüce Allah Ramazanın her gecesinde üç kez;” Benden bir şey isteyen var mıdır? İstediğini vereyim. Tövbe eden var mıdır? Tövbesini kabul edeyim “ buyurmaktadır.

Oruçlu insan, sadece yemekten içmekten kesilmesi değil, aynı zamanda “eline, beline, diline sahip olması” gerekir. Başka bir ifadeyle, ibadetlerin gayesi, Müslümanları, sağlam bir irade ve ruh yapısına erdirmektir.

Bu ayda iftar yemeğini özlemle beklemenin heyecanını, teravih namazının huşu ile kılmanın mutluluğunu dille anlatmak, el betteki kolay değildir.

Özet olarak ramazanda huzur, mutluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü vardır. Bu vesile ile okurlarımın Ramazanlarını, en içten dileklerimle tebrik eder, vatanımıza, milletimize, hayırlar getirmesini dilerim.

The post RAMAZAN AYI VE ORUÇ first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/17/ramazan-ayi-ve-oruc-2/feed/ 0
DOĞUŞ OTOMOTİV’DEN 2023 VE 2024 YORUMLARI https://51haber.com/2024/03/17/dogus-otomotivden-2023-ve-2024-yorumlari/ https://51haber.com/2024/03/17/dogus-otomotivden-2023-ve-2024-yorumlari/#respond Sun, 17 Mar 2024 11:49:42 +0000 https://51haber.com/?p=9066 Bu hafta 2023 son çeyrek rakamlarını açıklayan Doğuş Otomotiv’in faaliyet raporunda Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu’nun 2023 yılına ilişkin yorumları ve 2024 hedeflerine ilişkin açıklamaları yer alıyor. Bilaloğlu faaliyet raporunda 2023 yılında da otomotiv sektörünün değişken şartlara uyum sağlayarak genel olarak iyi bir performans sergilediğini belirtiyor. Bilaloğlu şu bilgileri paylaşıyor: Doğuş otomotiv markaları “Doğuş […]

The post DOĞUŞ OTOMOTİV’DEN 2023 VE 2024 YORUMLARI first appeared on 51 Haber.

]]>
Bu hafta 2023 son çeyrek rakamlarını açıklayan Doğuş Otomotiv’in faaliyet raporunda Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu’nun 2023 yılına ilişkin yorumları ve 2024 hedeflerine ilişkin açıklamaları yer alıyor.
Bilaloğlu faaliyet raporunda 2023 yılında da otomotiv sektörünün değişken şartlara uyum sağlayarak genel olarak iyi bir performans sergilediğini belirtiyor.
Bilaloğlu şu bilgileri paylaşıyor:

Doğuş otomotiv markaları
“Doğuş Otomotiv özelinde markalarımız çok başarılı sonuçlara imza atarak yılı hedefledikleri seviyelerde tamamladılar. Audi Türkiye, 22.878 adetlik satış rakamı ile tüm zamanların en yüksek satış adedini gerçekleştirdi. Porsche, 75. yılında satışlarını %73 artırmayı başararak tarihinde ilk kez 1.158 adetlik satış rakamına, Škoda da benzer şekilde %80 büyümeyle Türkiye tarihindeki en yüksek satış hacmi olan 35.041 adede ulaştı. 2022 yılının en hızlı büyüyen markası olan CUPRA, 2023 yılında da bir önceki yıla göre satışlarını %264 artırarak Türkiye’de en hızlı büyüyen ikinci marka oldu. Volkswagen Binek Araç, %7,3 pazar payı ile binek araç pazarında üçüncü sıradaki yerini korurken, satışları geçen senenin aynı dönemine göre %78 artış gösteren SEAT markası yaklaşık 11.000 adetlik satış gerçekleştirdi. 2023 yılı itibarıyla, Avrupa’nın en büyük hafif ticari araç pazarlarından biri olan Türkiye’de toplam 500 bin adetlik araç satışına ulaşmayı başaran Volkswagen Ticari Araç, 2023 yılında satış adedini %66’nın üzerinde artırdı. Scania da 2023 yılında 2.775 adet araç satışıyla Türkiye’deki ağır ticari araç pazarında %7,2’lik paya sahip oldu
2 YENİ MARKA
2023 yılında marka portföyümüzü iki yeni markayla daha da güçlendirdik. 2008 yılında Sakarya’da ortak üretim tesisi kurduğumuz, ancak 2015 yılında karşılıklı anlaşma ile iş birliğimizi sona erdirdiğimiz, 170 yıllık tecrübesiyle hidrolik sistemler, damper ve yarı römork alanda dünyanın en önemli oyuncularından biri olan Meiller ile Türkiye’nin 9 farklı noktada satış ve servis hizmetleri vermek üzere yeni bir iş birliği anlaşması imzaladık. Meiller’in 2023 yılının sadece son 5 ayında yaptığı satışlarla Türkiye’de yüzde 3’lük pazar payına sahip olması, bu güç birliğinin geleceğine dair bize olumlu sinyaller verdi. Meiller’in ardından Kasım ayında, Avrupa’nın üç büyük treyler üreticisinden biri olan Polonya menşeli Wielton markasıyla distribütörlük anlaşması imzaladık. Bizi Türkiye treyler ve semi treyler pazarında daha da güçlendirecek bu iş birliği kapsamında, 2024 yılında Türkiye genelinde 20 noktada Wielton ürünlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini sunmayı planlıyoruz”
DOĞUŞ GYO
Bilaloğlu, kendileri açısından yılın bir diğer önemli gelişmesinin Doğuş Otomotiv’in 2023 Mart ayında Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin toplam sermayesinin %93,7’sini temsil eden Doğuş Holding’e ait paylarını satın alması olduğunu belirterek “Doğuş GYO’nunDoğuş Center Maslak, D-Ofis Maslak, Doğuş Etiler Spor Merkezi, Gebze Center AVM, Gebze Center Otel ve Gebze Center Otomotiv Showroom ve Servis’ten oluşan yatırım amaçlı gayrimenkul portföyü toplam 195 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bulunuyor. 2023 yıl sonu itibarıyla sahip olduğu gayrimenkullerin toplam ekspertiz değeri 9,88 milyar TL’ye ulaşan Doğuş GYO’nun 2023 yılındaki kira gelirleri 548,5 milyon TL, faaliyet kârı 1,9 milyar TL ve net kâr 1,8 milyar TL olarak gerçekleşti” diyor.
Yenilebilir enerji yatırımları
Bilaloğlu, “2023 yılında önceliğimiz, sürdürülebilirlik stratejimiz paralelinde sosyal, çevresel ve yönetim alanlarında somut adımlar atmak oldu. Bunu da büyük oranda gerçekleştirdik. 2030 yılına kadar Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarımızı sürekli azaltmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede 2020 yılında başladığımız yatırımlarımıza planlı bir şekilde devam ediyoruz. Şekerpınar’da kurduğumuz güneş enerjisi santrali sayesinde kullandığımız elektriğin yüzde 115’ini artık yenilenebilir enerjiden sağlıyoruz. Yetkili Satıcı ve Servis ağımızın da yenilenebilir enerjiye geçmesini teşvik ediyoruz. 2030 yılına kadar bu geçişi tamamladığımızda, Türkiye’deki en büyük yenilenebilir enerji üretimi yapan şirketler arasına gireceğiz” dedi.
Elektrikli araçlar
Bilaloğlu, 2023 yılında, Türkiye genelinde şarj istasyonları ağı kurulması, işletilmesi ve şarj hizmeti  sunulması konularında faaliyet
göstermek üzere, Doğuş Şarj Sistemleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’yi kurduklarını belirterek, “2030 yılına gelmeden Türkiye genelinde 100 bin adedin üzerinde şarj istasyonu noktasına ulaşılacağı öngörülüyor. Şirket, tescilli D-Charge markasıyla, öncelikli olarak Doğuş Otomotiv’in temsil ettiği tüm markaların Yetkili Satıcı ve Servis noktalarındaki şarj ünitelerinin kurulumunu ve işletilmesini sağlayacak. D-Charge ile 2024 yılı sonuna kadar tüm coğrafi bölgelerde 800’e yakın soketle tüm elektrikli araç kullanıcılarına şarj hizmetivermesini planlıyoruz” dedi.
Arz ve talep yeniden dengeye oturacak
Bilaloğlu sektörle ilgili şu yorumları da paylaşıyor: “Çeşitli belirsizlik ve endişelerle başlayan 2023 yılı otomotiv sektöründe yüksek talep nedeniyle rekor satışlara sahne olduysa da, 2024’te otomotiv satışlarında yüzde 30 seviyesinde bir daralma olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl, genel olarak arz talep dengesinde farklı süreçler yaşandı. Sene başında talebin yüksek olmasına karşın arz konusunda sıkıntılar söz konusuyken, yılın son dönemlerinde arzda yaşanan sıkıntıların yavaş yavaş sonlandığını gördük. Arz tarafında yaşanan krizin giderilmesi ve talebin de inmesiyle arz ve talebin bir noktada buluşacağını ve yeniden dengeleneceğini tahmin ediyorum”
2024 HEDEFİ
“Satış peformansı açısından değerlendirecek olursak, yeni yılda birincil önceliğimiz 2023 yılındaki pazar paylarımızın altına düşmemek olacak. Üretim, tedarik ve lojistik anlamda beklenmedik bir durumla karşılaşmamamız durumunda, markalarımızın yıl içinde pazara sunacağı yeni modellerin de etkisiyle, 2024’te mevcut pazar payı oranlarımızın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum”
“2024 yeni modellerin yılı olacak”
Bilaloğlu 2024’le ilgili de şu yorumları yapıyor: “Doğuş Otomotiv olarak, 2024 yılında tam anlamıyla bir model atağı gerçekleştireceğiz. Volkswagen Binek Araç, ilk çeyrek dönemde makyajlı T-Cross, Passat Variant ve Tiguan modelleri; ikinci çeyrekte ID.4 ve ID.5 modelleri; üçüncü çeyrekte ID.7 ve son çeyrekte ID.3 modelleri ile tüketicilere altı yeni model sunacak. Audi markamız 2024 yılının ikinci yarısında Q4 e-tron ve Q6 e-tron modellerinin lansmanını yapacak. Porsche, bu yıl Taycan’dan sonra ikinci elektrikli modeli olan Porshe Macan’ı satışa sunacak. Volkswagen Ticari Araç markamız yılın son çeyreğinde ID.Buzz modelinin satışına başlayacak. CUPRA markamız ise CUPRA Born ve CUPRA Tavascan modelleri ile iki elektrikli modelini pazara sunacak”

The post DOĞUŞ OTOMOTİV’DEN 2023 VE 2024 YORUMLARI first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/17/dogus-otomotivden-2023-ve-2024-yorumlari/feed/ 0
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ(ASÜ) 18 YAŞINDA!!! https://51haber.com/2024/03/16/aksaray-universitesiasu-18-yasinda/ https://51haber.com/2024/03/16/aksaray-universitesiasu-18-yasinda/#respond Sat, 16 Mar 2024 13:36:21 +0000 https://51haber.com/?p=9063 ASÜ ile Aksaray’ın ortak istikbalinin ilki tüm resmi ve özel kurumlarla Meslek Odalarıyla STK’ların işbirliğiyle tarihle kültürle yer altı ve üstü zenginliklerinin bilimsel olarak tespitiyle bunların zaman geçirilmeden en verimli şekilde değerlendirilmesinin zaman geçirilmeden yol haritasının belirlenmesinde. *İkincisi TIP Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin kendi hastanelerinin kurulara tam kapasiteyle çalışmalarının sağlanmasıyla, tüm fakülte ve yüksekokullarının […]

The post AKSARAY ÜNİVERSİTESİ(ASÜ) 18 YAŞINDA!!! first appeared on 51 Haber.

]]>
ASÜ ile Aksaray’ın ortak istikbalinin ilki tüm resmi ve özel kurumlarla Meslek Odalarıyla STK’ların işbirliğiyle tarihle kültürle yer altı ve üstü zenginliklerinin bilimsel olarak tespitiyle bunların zaman geçirilmeden en verimli şekilde değerlendirilmesinin zaman geçirilmeden yol haritasının belirlenmesinde.

*İkincisi TIP Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin kendi hastanelerinin kurulara tam kapasiteyle çalışmalarının sağlanmasıyla, tüm fakülte ve yüksekokullarının mahallin(yerelin) ve bölgenin meselelerinin çözümüne yerinde odaklanmaları için eğitim kurumlarının tüm il sathına yayılmasında.

30 Aralık 2005 günü sabaha karşı TBMM’sinde kabul edilen kanunun dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesinden sonra aynı kanunun 1 Mart 2006 günü TBMM’sinde yeniden kabul edilmesinden sonra 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanunun Ek 64. Maddesiyle kurulan Aksaray Üniversitesi yarın fiilen 18 yaşını tamamlayacak.
Sloganı “Evrensel Düşünen Yereli (Mahalliyi) Gözeten” olan Türkiye’nin 81 ilinin tamamından ABD ile birçok Afrika ülkesi, kıta Avrupası, Rusya Federasyonu, Türki Cumhuriyetleri, İran, Pakistan, Malezya ve Endonezya başta olmak üzere dünyanın 58 ülkesinden 1930 yabancı öğrenciyle birlikte toplamda çeyrek yüz bin civarında öğrencinin eğitim aldığı ASÜ her geçen gün gelişip büyüyün akademik eğitimi yüksek standartlarda veren bir eğitim kurumu.
13 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki çeyrek yüz bine yaklaşan öğrencisiyle milletler(uluslar) arası ve milli(ulusal) camiada elde ettiği başarılarıyla dikkat çeken tam zamanlı olarak deneyimli, dinamik ve yetkin(İşinin ehli/liyakatli) 916 öğretim elemanı, 332 idari personeli ve 184 yardımcı personelle çalışmaları sürdüren üniversite yönetiminden il ile bölgenin istikbali için Aksaraylılar iletecekleri dileklerinin gereğinin yapılmasını bekliyorlar.
KAMUOYU’NUN BEKLENTİSİ MEVCUT KAMPÜS SAHASINDAKİ İNŞAAT VE BİNALARIN BAKIM MALİYETLERİNİN EMSALLERİNE GÖRE EN AZ %50 YÜKSEKLİĞİ NEDENİYLE YENİ BİR YERİN BULUNMASINA BAŞLANMASINDA!
Aksaraylılar 30 Aralık 2023 günü kurumun kuruluşunu sağlayan ilk kanunun kabul edilmesinin yıldönümünde kampüs sahasındaki inşaat maliyetleri ile bunları korumanın sıkıntıları nedeniyle buraya yeni inşaatların planlanmaması.!!!
KAMPÜSTEKİ AĞAÇ VE ÇİMLERİN MUTLAKA TATLI SU İLE SULANMALARI SAĞLANMALI!!!
Mevcut ağaç ve çimlerin ise bulunacak tatlı su ile sulanmasının yanında Üniversite tarafından ilin istikbali için iki istek dile getirildi.
Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş ile kurmaylarına seslenen Aksaraylılar Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı, Turan Yaldır, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İGM başkanı Mehmet Tüzün’e;
“Aksaray’ın mutlu İstikbalinin ilki maziyi ve sahip olduklarımızın ASÜ tarafından tespitiyle bunların bilimsel olarak en verimli şekilde değerlendirilmesinin yol haritasının çiziminde ve çizilen haritanın yeri ile zamanında uygulanmasında.!!!
*İkincisi TIP fakültesinin mümkün olan en kısa zamanda kendi hastanesinin kurulmasının planlanması, planlanan hastane hizmete girinceye Eğitim ve araştırma hastanesinde olumsuzlukların gerekli kadro ekip ve ekipmanla takviye edilerek tam kapasitede çalışmasının sağlanması.
Zaman geçirilmeden Dişçilik Fakültesinin hizmet vermesiyle tüm fakülte ve yüksekokullarının mahallin ve bölgenin meselelerinin çözümüne odaklanmalarında.
Dile getirdiklerimizin gereğinin yapılarak ilimizin mutlu istikbalinin sağlanmasını bekliyoruz. ”dediler. (Haber, belge ve bilgi ile fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi)

The post AKSARAY ÜNİVERSİTESİ(ASÜ) 18 YAŞINDA!!! first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/16/aksaray-universitesiasu-18-yasinda/feed/ 0
İKİ VATANSEVER YİĞİT! https://51haber.com/2024/03/14/iki-vatansever-yigit/ https://51haber.com/2024/03/14/iki-vatansever-yigit/#respond Thu, 14 Mar 2024 07:46:38 +0000 https://51haber.com/?p=9061 Bu günkü yazımın kahramanlarından biri 2023’ün Temmuz ayında yaptığı ve uygulandığında özelde bölgesine genelde ise Aksaray’a her yönüyle olumlu manada önemli katkı sağlayacak olan paylaşımların sahibi, diğeri ise yine 2023’ün Eylül ayının son haftasında yapılan bir etkinlikle Aksaray kamuoyuna gelen vatan sevgilerini kişinin ainesinin iş olduğu gerçeğini eskilerin tabiriyle Kuvveden fiile çıkartan, yani sevgilerini “Kuru […]

The post İKİ VATANSEVER YİĞİT! first appeared on 51 Haber.

]]>
Bu günkü yazımın kahramanlarından biri 2023’ün Temmuz ayında yaptığı ve uygulandığında özelde bölgesine genelde ise Aksaray’a her yönüyle olumlu manada önemli katkı sağlayacak olan paylaşımların sahibi, diğeri ise yine 2023’ün Eylül ayının son haftasında yapılan bir etkinlikle Aksaray kamuoyuna gelen vatan sevgilerini kişinin ainesinin iş olduğu gerçeğini eskilerin tabiriyle Kuvveden fiile çıkartan, yani sevgilerini “Kuru kuruya gadanı alayım” dan çıkartıp bu sevgilerini icraatlarıyla teoriden pratiğe çevirenlerdir.
Sahih Hadis olması kesin olmasa da yaptığı çağırışımla inancımızın vatan savunmasını ve vatanı sevme olan “Vatan Sevgisi İmandandır” ile “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir” sözleri çerçevesinde samimiyetlerini taktir etmemden dolayı bu iki delikanlıyı yazmayı bir görev bildim.
Fakat siyasi gelişmeler nedeniyle Ulu Mabudumuzun izni keremiyle biri 8 ay diğeri ise 5 ay önce yazmayı planladığımı ancak şimdi yazmak nasip oldu.
Aylardır samimiyetlerini yazmaya çalıştığım iki vatanseverden biri Habip Karadal, diğeri Mustafa Kaya.
HABİP KARADAL
1972 Aksaray merkez ilçeye bağlı Helvadere kasabası doğumlu olan kardeşleriyle birlikte hoca babasından aldığı dini ve milli terbiyeyle büyüyen İş insanı Habip Karadal bir taraftan iş insanı olarak kurulmasına vesile olduğu yerlerdeki istihdama ettikleriyle işsizi iş ,aşsıza ise aş verilmesine vesile olurken buralarda verdiği hizmetleriyle bir çok gencin eğitimde daha iyi yerleri kazanmalarına vesile olmasının yanında yurt dışı aile birleşimiyle hasretin gidermesini sağlayan kişidir.
2006 yılında Eğitimi kurumlarında işe başlayan Karadal, 2008 yılında Amerikan Dil kursunu kurdu.
2016 yılında kurduğu Karadal uzman eğitim kurumunu 2022 yılında kapattıktan sonra Amerikan Dil Kursu ile Yurt dışı eğitim danışmanlığı tercümanlık ve eğitim işlerine devam ediyor.
Bu iş yerinde milletler arası anlaşmalara göre aile birleşimi hizmetleri, yurt dışına yasal yollarla gitmek isteyenlere hizmet verilmesinin yanında tercümanlık hizmetleriyle insanlara yardımcı olunuyor.
2019-24 Helvadere Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği ve. 2 yıl Belediye encümen üyeliği yapan 2023-29 dönemi Ak Parti Aksaray belediye meclis üyesi adayı olan Karadal’ın uzmanlardan faydalanarak Helvadere’nun mutlu istikbali için ayağı yere basan ve Sosyal Medyadan paylaştığı 50’den fazla teklifi var.
Bu çalışmalarından İstilip küçükkaya bölgesinin korunması için 01 06 2023 yılında yaptığı teklife bölge koruma altına alındı
Bölgenin koruma altına alınmasından sonra 2024 te meclis görüşmesinde üniversiteden arkoloji fakültesinin Helvadere kasabasında kurulması konusundaki teklif Aksaray Üniversitesine sunuldu.
Yeterli öğrenci kontenjanı olmaması nedeniyle gerçekleştirilemeyen teklifin gereğinin yapılması için girişimlerini sürdüren Karadal’ın Meclis üyeliğinde teklif ettiği 15 – 20 teklifin bir kısmı son 6 aydaki işleme alınan bu tekliflerin gereğinin yapılmasıyla Helvadere’ye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
MUSTAFA KAYA
Mustafa Kaya Bey 1965 Erzurum ili Oltu ilçesi doğumlu.
Ziraat teknisyeni olan Kaya Ardahan Arıcılık Üretme istasyonunda başladığı kamu görevinin 4. yılında yani günümüzden 35 seni önce Aksaray İl Tarım Müdürlüğünde başladığı günümüzün Tarım ve Orman il müdürlüğünde çeşitli birimlerde kesintisiz çalışma hayatında 3 yıl Destekleme (Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme) Şube Müdürlüğü yaptı.
25.02.2020 tarihinde Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Alt Yapı Şube Müdürlüğü yaptı,16.08.2021 tarihinden itibaren atandığı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü görevini sürdürüyor.
Özelde amiri olduğu şubenin genelde ise kurumunun en iyi şekilde hizmet etmesine kamu oyunun şahit olduğu Kaya memleketine olan sevgisinin tezahüründen biriside başkanı olduğu Aksaray Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başkanı olarak doğup büyüdüğü memleketini unutmaması ve unutturmasıdır.
DERNEK ERZURUM KÜLTÜRÜNÜN TANITIMI VE YAŞATILMASIYLA HEMŞERİLERİNİN DAYANIŞMASINI SAĞLIYOR!!!
Vatan sevgisini görevli olduğu kamu kurumunda Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu bilinciyle yaparken, başkanı olduğu Aksaray Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak ta Aksaray’a Doksan harbinde Erzurum’dan gelenlerle daha sonra çeşitli sebeplerle Aksaray gelip yerleşen hemşerilerinin bir birilerini tanımaları ve dini ile milli günlerde bir araya gelmelerini sağlıyor.
ERZURUM GÜNLERİ ETKİNİLĞİYLE HEM ERZURUMUN HEMDE AKSARAYIN TANITIMINA KATKIDA BULUNULDU
Dernek hemşeriler arası bağın devamını sağlamanın ve memleketleri Erzurum ilinin kültürünün hemşeriler arasında yaşatılmasını sağlamaya vesile olmasının yanında geçtiğimiz Eylül’ün sonunda yapılan Erzurum’un tanıtım günleri ile de Aksaraylıların Erzurum’un tarihini, kültürü ve ürünlerini tanımalarını sağlamasının yanında tanıtım günleri öncesi, tanıtım esnasında ve sonrasında mahalli ve genel medyada yapılan haberler ve köşe yazılarıyla Erzurum ile birlikte Aksaray’ın tanıtımına da önemli katkı sağlandı.
Bu iki atan evladı gibi Hakkın rızası için vatanımızı seven ve bu sevgilerini hizmetleriyle fiiliyata dönüştürenlerin sayılarının artması dileğiyle kendilerine aynı minval üzere bundan sonrası için sağlık imanlı uzun ömürler diliyorum.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

The post İKİ VATANSEVER YİĞİT! first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/14/iki-vatansever-yigit/feed/ 0
Ayhan Şahenk Vakfı 24 yıldır kesintisiz iftar sofrası kuruyor. https://51haber.com/2024/03/13/ayhan-sahenk-vakfi-24-yildir-kesintisiz-iftar-sofrasi-kuruyor/ https://51haber.com/2024/03/13/ayhan-sahenk-vakfi-24-yildir-kesintisiz-iftar-sofrasi-kuruyor/#respond Wed, 13 Mar 2024 07:13:10 +0000 https://51haber.com/?p=9053 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk gün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrenci yemekhanesinde iftar sofrası 24. kez iftar sofrası kuruldu. İlk gün iftar sofrasına Niğde Valisi Cahit Çelik, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Her yıl geleneksel olarak devam eden iftar sofrasında yaklaşık […]

The post Ayhan Şahenk Vakfı 24 yıldır kesintisiz iftar sofrası kuruyor. first appeared on 51 Haber.

]]>
11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk gün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrenci yemekhanesinde iftar sofrası 24. kez iftar sofrası kuruldu.

İlk gün iftar sofrasına Niğde Valisi Cahit Çelik, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Her yıl geleneksel olarak devam eden iftar sofrasında yaklaşık 3 bin kişiye Ramazan Ayı boyunca yemek ikram edilecek. Ramazan ayı boyunca toplam 100 bin kişiye yemek ikramında bulunulacağını belirtildi.

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, geleneğin bu yıl da devam ettiğini belirterek, Vakıf olarak vatandaşlara her gün iftar saatinde birbirinden lezzetli menüler ile ikramda bulunacağını söyledi.

Eraslan,51 Haber Gazetesine; “ DOĞUŞ HOLDİNG kurucusu ebedi Onursal başkanımız ve kurucumuz merhum Ayhan Şehenk’ın sağlığında başlattığı ve vefatından sonrada aksatmadan sürdürdükleri geleneksel Ayhan Şahenk iftar soframızın, bugün ilk iftarını yapmış bulunuyoruz. Protokolümüz vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber iftarımızı açtık. Ramazan ayı boyunda günlük 3 bin kişiye ve ay boyunca 100 bin hemşehrilerimizi yemek ikramımız olacak.” İfadelerini kullandı.

51 Haber Gazetesi ailesi olarak 24 yıldır kesintisiz olarak kurulan iftar sofrasında Ayhan Şahenk Vakfı Yönetim Kurulu başkanı başta olmak üzere Faik Ferit Şahenk’e ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Filiz Şahenk,Vakfın genel Müdürü Zafer Nuri Eraslana, Doğuş Holding ailesi ve çalışanlarına sonsuz teşşekkür ediyoruz.

The post Ayhan Şahenk Vakfı 24 yıldır kesintisiz iftar sofrası kuruyor. first appeared on 51 Haber.

]]>
https://51haber.com/2024/03/13/ayhan-sahenk-vakfi-24-yildir-kesintisiz-iftar-sofrasi-kuruyor/feed/ 0