NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE’DE BİZ PROJESİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN PERSONELİNE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE YENİ İDARİ ATAMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
NİĞDE’DE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MUHTARLARA YENİ DESTEKLEME MODELLERİ ANLATILDI
NİĞDE’DE AK PARTİ’DEN YATIRIM ZİYARETİ: ŞEHİRDE DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN SU KRİZİNE KARŞI BÜYÜK ADIM: HİDROFOR VE SU DEPOSU PROJESİ
NÖHÜ İLE SGK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
NİĞDE’DE BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN SERTİFİKALI KURS DUYURUSU
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ, YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFLERİNE YERLİ ÜRETİMLE KATKI SAĞLIYOR
ÖMER HALİSDEMİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ EK BİNA PROJESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE EYLÜL AYI KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CUNTA HEVESLİLERİNE TARİHTEN İKİ İBRETLİK MESAJ!!!
“EKRANI DEĞİL, HAYATI YAŞA” TEMASIYLA HALK SAĞLIĞI HAFTASI’NDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI NİĞDE’DE COŞKUYLA KUTLANDI
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
NİĞDE BELEDİYESİ ‘OKUL FORMASI VE KIRTASİYE YARDIMI’ GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
İNANMAYAN FAKAT SAYGI GÖSTERENLERİN AKSİNE İÇİMİZDEKİ DİNSİZ KRİPTOLAR!!!
NÖHÜ’DE MISIR HASADI: ÜRETEN ÜNİVERSİTE HEDEFİNE BİR ADIM DAHA
ÖĞRETİM ÜYESİNİN YER ALDIĞI PROJEYE ULUSLARARASI DESTEK
DOLAR 33,9875
EURO 37,8340
ALTIN 2.821,35
BIST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Açık
Niğde
27°C
Açık
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

NİĞDE’DE ÖNEMLİ SANAYİ GELİŞİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

NİĞDE’DE ÖNEMLİ SANAYİ GELİŞİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ
22.08.2024
62
A+
A-

Niğde’nin sanayi potansiyeli, Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma törenleriyle bir kez daha gözler önüne serildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Niğde Valisi Sayın Cahit Çelik, AK Parti Milletvekili Sayın Cevahir Uzkurt, MHP Milletvekili Sayın Cumali İnce ve Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir gibi önemli isimler de yer aldı.

Bakan Kacır ve beraberindeki üst düzey heyet, sanayiciler ve iş insanlarıyla bir araya gelerek 15 yeni tesisin açılışını gerçekleştirdi ve 11 yeni tesisin de temellerini attı. Tören, Niğde’nin sanayi kapasitesini artırma ve ithal edilen ara mallara olan bağımlılığı azaltma konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.

2005 yılından bu yana Niğde’nin sanayi alanı, 13 milyon metrekareden 77 milyon metrekareye ulaştı. Organize Sanayi Bölgeleri de bu süreçte 8 milyon metrekareden 30,5 milyon metrekareye genişledi. Bu gelişmeler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yerel sanayileri destekleme, katma değeri yüksek ürün ihracatını artırma ve yeni istihdam olanakları yaratma çabalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Törende, Niğde’nin madencilik, gıda ve tekstil sektörlerindeki gücünden yararlanarak sanayi üretiminde nitelikli bir sıçrama hedeflediği vurgulandı. Şehrin tarımsal üretim potansiyeli, sanayi altyapısı ve üretilen mamul ürünlerin iç ve dış pazarlara erişimini sağlayacak ulaşım ağı ile bu hedefin uyumlu ve gerçekleştirilebilir olduğu belirtildi.

Açılışı yapılan ve temelleri atılan tesisler, Niğde’nin sanayi konusundaki potansiyelini net bir şekilde ortaya koydu. Tesislerin hem Niğde’ye hem de ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Kalsit madenciliği, son yıllarda yapılan yatırımlarla Niğde’nin lokomotif sektörlerinden biri haline gelmiştir. Türkiye’nin en kaliteli ve en büyük kalsit rezervi Niğde’de bulunmaktadır. Bu potansiyelden yararlanarak kalsit madenciliğini geliştirmek amacıyla 5 milyon metrekare alana sahip yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş olup, altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Niğde, güneş enerji potansiyeli yüksek iller arasında yer almaktadır. Bor ilçesinde 25 milyon metrekarelik alanda güneş enerjisinden elektrik üretmeye yönelik bir Endüstri Bölgesi bulunmakta, bugün itibarıyla 200 MW’lık güneş enerjisi santrali işletmeye alınmış olup, 100 MW’lık santralin yıl sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir. Ayrıca, Ulukışla ilçesinde 6 milyon metrekarelik alanda bir Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmiş olup, plan ve proje çalışmaları devam etmektedir.

Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOP İdaresi’nin Niğde’ye sağladığı mali destek de törende vurgulandı. Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgede bugüne kadar 186 projeye 525 milyon TL’nin üzerinde destek sağlamışken, KOP İdaresi ise 255 projeye 2,3 milyar TL’nin üzerinde ödenek aktarmıştır.

Niğde’nin, Mersin Limanı’na yakınlığı ve Ankara-Niğde otoyolunun tamamlanması ile birlikte önemli bir lojistik merkez haline geldiği belirtildi. Bu imkanlarla Niğde, dış pazarlara daha güçlü bir şekilde açılmanın yanında, yeni sanayi yatırımları için de bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

Son olarak, Niğde Valiliği, Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanması ve yeni projelere destek verilmesi taleplerini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, açılışı yapılan ve temelleri atılan tesislerin Niğde’ye ve ülkemize hayırlı olması temennileriyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.