DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJESİ İLE BİLİME KATKI SUNUYOR

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJESİ İLE BİLİME KATKI SUNUYOR
19.09.2024
161
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Uğurlu’nun yürütücüsü olduğu “Sıçanlarda Oluşturulan Yanık Yarası Modelinde Gümüş Sülfadiazin, Sığla Yağı ve Lipozomal Resveratrolün Büyüme Faktörlerine Etkisi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-B Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Projede, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Fatih Mehmet Gür ve Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Salime Mucuk danışman olarak yer alırken, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Adnan Ünalan, Ulukışla Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. İlhan Tatyüz ve Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi Esma Özmen araştırmacı olarak görev aldı.

Yanık Yaralarının İyileşme Sürecine İlişkin Bulgular Elde Edilecek

Proje kapsamında, gümüş sülfadiazin, lipozomal resveratrol ve sığla yağının yanık yaralarının iyileşme sürecindeki büyüme faktörlerine olan etkisi araştırılacak. Elde edilen bulgular, Uğurlu’nun doktora çalışmasında incelenecek ve klinik açıdan değerlendirilecek. Projenin sonuçlarının, On İkinci Kalkınma Planı’nda yer alan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına ve yenilikçi ürünlerin desteklenmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor. Ayrıca, projenin bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik sonuçlar doğuracağı tahmin ediliyor.

Projenin Çeşitli Alanlardaki Katkıları Vurgulandı

Proje yürütücüsü Yasemin Uğurlu, bu çalışmanın bilimsel, ekonomik ve araştırmacı yetiştirme açısından önemli faydalar sağlayacağını belirtti. Proje verilerinin ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayınlara dönüştürülmesinin hedeflendiğini ifade eden Uğurlu, “Enfeksiyonların önlenmesinde kullanılan antibiyotiklerin yan etkileri ve ülke ekonomisine olumsuz yansımalarının bu projeyle azaltılması amaçlanıyor. Ayrıca, elde edilen deneyimlerin proje ekibini daha kapsamlı ve etkili bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik edeceği öngörülüyor.” dedi.

Rektörden Tebrik Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, bu projenin yanık tedavilerinin geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu ve projenin çok yönlü çıktılarının önemini artırdığını belirtti. Rektör Uslu, ayrıca proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.