TÜRK SAĞLIK-SEN BAŞKANI ADNAN ÖZER’DEN SAĞLIKTA ŞİDDETE TEPKİ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi’nde görev yapan Dr. Burak Yürük, daha önce ameliyat ettiği bir hastası tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan doktorun tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, sağlık camiası olaya büyük tepki gösterdi.
Yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Adnan Özer, sağlıkta şiddetin artık vahşete dönüştüğünü belirterek, yetkilileri acil önlemler almaya çağırdı. “İnsanlıktan çıkmış zorbaların sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz” diyen Özer, sağlık kurumlarının “sıfır toleranslı alan” ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.
Şiddet olaylarına karşı hapis cezasının ertelenmemesi ve para cezasına çevrilmemesi gerektiğini ifade eden Özer, sağlık çalışanlarına saldıran kişilere kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi ek yaptırımların da uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, siyasilerin sağlık çalışanlarını hedef gösterecek söylemlerden kaçınması gerektiğini dile getirdi.
Açıklamasının sonunda Dr. Burak Yürük’e acil şifalar dileyen Adnan Özer, yaşanan bu vahşi saldırının son olmasını temenni etti.