DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NÖHÜ’DE AHMED KUDDUSİ TASAVVUF MERKEZİ KURULDU

NÖHÜ’DE AHMED KUDDUSİ TASAVVUF MERKEZİ KURULDU
14.11.2025
37
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde, kentin tarih boyunca taşıdığı güçlü tasavvuf mirasının bilimsel yöntemlerle araştırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla “Ahmed Kuddusi Tasavvuf Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu. Merkezde, Ahmed Kuddusi başta olmak üzere bölgedeki önemli tasavvuf şahsiyetlerinin düşünce dünyasının incelenmesi ve elde edilen birikimin sempozyum, kongre, panel ve yayınlarla toplumla buluşturulması hedefleniyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, merkezin hem şehir hem de üniversite açısından önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Rektör Uslu, Ahmed Kuddusi Hazretleri’nin Niğde’nin manevi kimliğinde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu merkez sayesinde Kuddusi Hazretleri ve benzeri tasavvuf büyüklerinin fikir dünyasının akademik yöntemlerle belgelenerek gelecek kuşaklara aktarılması mümkün olacak. Üniversite, şehrin kültürel ve manevi mirasına sahip çıkmaya ve bu değerleri bilimsel çalışmalarla yaşatmaya devam edecektir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.