2025 EMİNE IŞINSU ROMAN ÖDÜLÜ

Türk edebiyatının ünlü kalemi Emine Işınsu adına ikinci kez düzenlenen “Roman Ödülü”nün sonuçları Işınsu’nun doğum günü, 17 Mayıs’ta açıklandı. 2025 ödülü, Hülya Demir’in, Bilinmeze Doğru adlı eserine verilirken eğitimci yazar Gazi KARABULUT’un eseri de övgüye layık bulunarak ödül alan eserler arasında yer aldı.
Türkiye’nin en kıymetli roman yarışmalarından biri olan Emine Işınsu Roman yarışmasında dereceye alan, eğitimci yazar Gazi KARABULUT daha önce Rauf Denktaş roman ödülü ve Muş Hikâye Yarışması ödülü de almıştı.
Çok sayıda çocuk edebiyatı, tarih romanları, mesleki esirleri de bulunan Karabulut, Emine Işınsu Roman Ödülü ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Kalemini Türklüğe, Türk Dünyasına, Türk Milletine adamış olan Emine Işınsu…
Azap Topraklarını Ak Topraklar yapmanın ıstırabını ilmek ilmek işlemiş, Çiçekleri Büyütüp Tutsaklıktan kurtulması için Sancı çekmiş olan ruh dünyamızın ışığı Emine Işınsu’nun, doğum gününde açıklanan ödül listesinde ismimizin olması büyük bahtiyarlıktır.
Hem de Doğu Türkistan’ı anlatan bir roman ile…
Hakeza, yıllardır Doğu Türkistan’da bir zulüm yaşanmaktadır. Bu zulmü anlatan Gök Siyah Yer Kırmızı adlı roman çalışmasının Emine Işınsu Roman Ödülü alması, Doğu Türkistan meselesine dikkatleri çekecektir diye düşünüyorum.”