DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

BOR’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ ÜSTÜN PARK’TAKİ MUŞAMBA ÇADIRLAR TEPKİ ÇEKİYOR

BOR’A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ ÜSTÜN PARK’TAKİ MUŞAMBA ÇADIRLAR TEPKİ ÇEKİYOR
05.08.2026
151
A+
A-

Bor ilçesinin önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Üstün Park’ta bulunan muşamba çadır oturma alanları, vatandaşların tepkisine neden oluyor. İlçeye yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, bu görüntünün bir an önce değiştirilmesini istiyor.

İç Anadolu’nun göz bebeği, “Nur Şehri” olarak anılan Bor ilçesine yakışmayan ilkel görüntüler, son yıllarda vatandaşlar arasında sıkça konuşulmaya başlandı. Özellikle Üstün Park’ta bulunan muşamba çadır oturma alanlarının ilçenin kimliğine ve vizyonuna yakışmadığını dile getiren vatandaşlar, “Bor Köy olma yolunda mı ilerliyor?” sorusunu gündeme taşıyor.

Bir zamanlar Niğde’nin ve İç Anadolu’nun gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Bor’un, eski canlı günlerini aradığını ifade eden vatandaşlar, “Nerede eski Halı Pazarımız, nerede eski Hayvan Pazarımız, nerede eski Buğday Pazarımız? Nerede eski bıçakçılarımız, cancılarımız, demirciler çarşımız ve eski sanatkârlarımız?” diyerek özlemlerini dile getiriyor.

Son yıllarda Bor’da önemli hizmetler hayata geçirilmesine rağmen, Üstün Park’taki muşamba çadır oturma alanlarının hâlâ aynı şekilde durmasının ilçeye yakışmadığını belirten vatandaşlar, bu görüntünün modern ve estetik bir düzenlemeyle değiştirilmesini istiyor.

Vatandaşlar, ilçenin en çok kullanılan sosyal alanlarından biri olan Üstün Park’ın Bor’a yakışır bir görünüme kavuşturulmasını beklediklerini ifade ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.