DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NÖHÜ’DE ULUSLARARASI SAĞLIK BULUŞMASI: 402 KATILIMCI NİĞDE’DE BULUŞTU

NÖHÜ’DE ULUSLARARASI SAĞLIK BULUŞMASI: 402 KATILIMCI NİĞDE’DE BULUŞTU
22.09.2026
107
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), sağlık alanında önemli bir bilimsel organizasyona daha ev sahipliği yaptı. 6. Uluslararası ve 7. Ulusal Doğum Sonu Bakım Kongresi, Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Kadın Sağlığı Hemşireliği Derneği Merkez ve Ankara Şubelerinin iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Dört gün süren kongrede doğum sonu bakım alanında görev yapan sağlık profesyonelleri, akademisyenler, genç araştırmacılar ve lisansüstü öğrenciler bilimsel bir platformda bir araya geldi.

Niğde’de tıp alanında ilk kez uluslararası katılımlı ve multidisipliner anlayışla gerçekleştirilen kongreye, 3’ü yurt dışından olmak üzere 74 farklı üniversite ile 2’si Almanya’dan olmak üzere sağlık alanında faaliyet gösteren 31 kurum ve kuruluştan katılım sağlandı.

313 BİLDİRİ SUNULDU

Toplam 402 katılımcının yer aldığı kongrede, 6’sı poster olmak üzere 313 bildiri sunuldu. Kongre kapsamında gerçekleştirilen kurslara ise 59 kişi katıldı.

Farklı sağlık disiplinlerini Niğde’de buluşturan organizasyon; TÜBİTAK ve AKAP’ın yanı sıra Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve yerel paydaşların katkılarıyla gerçekleştirildi.

REKTÖR USLU: “BİLİMSEL İŞ BİRLİKLERİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kongrenin açılış programına katılan ve kurulan stantları ziyaret eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, böylesine önemli bir bilimsel organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve memnuniyet duyduklarını belirtti.

Farklı üniversitelerden ve sağlık kurumlarından akademisyen, sağlık profesyoneli ve araştırmacıların Niğde’de buluşmasının üniversite açısından son derece değerli olduğunu vurgulayan Rektör Uslu, “Bilimsel bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına önemli katkı sunan bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen TÜBİTAK, AKAP, Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Dört gün boyunca bilimsel oturumlar ve çeşitli etkinliklerle devam eden 6. Uluslararası ve 7. Ulusal Doğum Sonu Bakım Kongresi, son gün gerçekleştirilen yerel gezi programıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.