DOLAR 32,3798
EURO 34,7483
ALTIN 2.409,09
BIST 10.113,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 18°C

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
11.03.2023
166
A+
A-

 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında “Şiirini; imanı, düşüncesi ve milletinin hizmetine adayan, bağımsızlık mücadelemizin simgesi İstiklal Marşı’mızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum” İfadelerini kullanan Başkan Özdemir;

“Mehmet Akif Ersoy, şiirini imanı ve davası için yazan ve bizlere İstiklal Marşı gibi bir şiiri miras bırakan, aziz milletimizin yetiştirdiği büyük bir değerdir. Onun ahlaki duruşu ve inandığı değerlerden sapmadan yaşayışı hepimize örnek olmuştur.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmıştır. Milletimizin dini, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna yaptığı büyük mücadeleyi ve aziz milletimizin içinde bulunduğu durumu en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımızın ne zorluklar altında kaleme alındığı ve o dönemde milletimizin içerisinde bulunduğu durumu hiçbir zaman unutmamamız gerekmektedir.

Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Mehmet Akif Ersoy, satırlara döktüğü sözlerle milli birlik ve beraberliğimizi de perçinlemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıldönümünü canı gönülden kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.