DOLAR 32,5680
EURO 34,9959
ALTIN 2.431,33
BIST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 26°C
Az Bulutlu
Niğde
26°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 20°C

İsmet Ünver

Meslek: Gazeteci, yazar | Doğum Tarihi: 1 Ocak 1966 | Ölüm Tarihi:

01.01.2019
797
A+
A-
İsmet Ünver

KİŞİSEL BİLGİLER

ADI SOYADI: İSMET ÜNVER

BABA ADI: DURAN

DOĞUM YERİ: GÖKBEZ

DOĞUM TARİHİ: 13/02/1961

ÖĞRENİM DURUMU: LİSE

MEDENİ DURUMU: EVLİ

ÇOCUK SAYISI: 2

ÖĞRENİM DURUMU: ANKARA-MAMAK İMRAHOR ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

İŞ TECRÜBESİ: 51 HABER GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ

BOR’DA SABAH GAZETESİ KURUCU VE HABER MÜDÜRÜ

GÖREV ALDIĞIM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: NİĞDE GAZETECİLER CEMİYETİ

NİĞDE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU ÜST KURUL DELEGESİ

SARI BASIN KARTI SAHİBİ

SİYASİ KİMLİĞİ: 2019 MHP İL GENEL MECLİSİ ADAYI

Bundan tam otuz yıl öncesine giden bir yolculuktan bahsetmek istiyorum. 30 yıl denince hesaplara göre 1990 yılı geliyor. Bundan tam 30 yıl önce Niğde’de iki olay bir anda gerçekleşti.  

Tarihler 1990 Aralık ayını gösterirken, Niğdeli gazetecilerin de girişi ile o günün adıyla Sungurbey Üniversitesi için ilk adımlar atılmıştı. Yani, tam 30 yıl önce bugünün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin ilk tohumu atılmıştı.  

O günün en önemli şahitlerinden birisi İsmet Ünver’di. O dönemlerde Sabah Gazetesi Niğde muhabirliği yapan İsmet Ünver, hem kendi kaderini değiştirecek, hem de Niğde’nen kaderini değiştirecek olan iki güzelliğin ortaya çıkmasına sağlamıştı.  

O yıllar Anavatan Partisi ‘nin güçlü olduğu dönemlerdi. Niğdeli gazeteciler de o dönemlerde Niğde’ye önemli bir yatırım kazandırılması için ortak hareket ediyordu. O dönemin Niğde Valisi olan Ahmet Özyurt, o dönemlerde Sabah Gazetesi Niğde muhabiri İsmet Ünver ile bir görüşme yapmıştı. 

Niğde’ye üniversite kazandırılması yolunda gayret eden ve bu hizmeti Niğde’ye getirmek isteyen o dönemin Niğde Valisi Ahmet Özyurt, bir açılış sırasında Niğdeli basın mensupları ile biraraya gelmişti. 

O dönemi ve o günleri anlatan gazeteci İsmet Ünver idi. Gazeteci İsmet Ünver, Sungurbey Üniversitesi’nin Niğde’ye kazandırılması yolunda Vali Özyurt ile yaptığı görüşmeden bahsediyordu. Vali Özyurt’un kendisinden bu konuda neler yapılacağı konusunda görüşünü sunduğunu belirten Ünver, kamuoyu oluşturmak yolunda bir fikir ortaya atmıştı. 

Niğde Sungurbey Üniversitesi’nin hayata geçmesi ve bu konuda kamuoyu oluşturmak amacıyla aylık bir gazetenin yayımlanması gerektiğini Vali Özyurt’a ilettiğini ve valinin buna sıcak baktığını anlatıyor. Yapılan çalışmalar sonunda bugün 30.yılını kutlayan 51 Haber Gazetesi’nin temeli atılıyordu. 

Gazeteci İsmet Ünver, 51 Haber Gazetesi’nin Ankara’da hazırlandığını ifade ederken, bu gazetenin hazırlığını bugünün deneyimli gazetecisi Abbas Güçlü’nün yaptığını ve ilk sayının 12 Aralık 1990 tarihinde yayın hayatına girdiğini söylüyor. Bundan tam 30 yıl öncesi okurları ile ilk sayıda buluşan 51 Haber Gazetesi bugün 30 yaşında. Bir başka anlatımla 51 Haber Gazetesi 30. yılını kutlarken,  İsmet Ünver ise meslekteki 30 yılını geride bırakıyor.  

Bundan tam 30 yıl öncesinde Niğde’ye hizmet yönündeki gayretlerin ürünü olarak ortaya çıkan 51 Haber Gazetesi, bugün İsmet Ünver önderliğinde 30. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.  51 Haber Gazetesi 30 yılını kutlarken, o günün genç gazetecilerinden olan İsmet Ünver ise meslekteki 30. yılını geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bundan tam 30 yıl önce başlayan yolculukla ilgili olarak İsmet Ünver hazırladığı bir yazıda aynen şu bilgilere yer veriyor. İsterseniz 51 Haber Gazetesi’nin 30 yıl önceki serüvenini Ünver’in kaleminden sizlere aktaralım. 51 Haber Gazetesi ve İsmet Ünver’i kutlarken, bu gazetenin uzun soluklu olmaya devam etmesini diliyorum. İşte İsmet Ünver’in kaleminden o günler:  

“51 HABER GAZETESİ NEREDEN ÇIKTI? 

1990 yıllarda ulusal yayın yapan Sabah Gazetesi’nin Niğde muhabiriyim. O yılların valisi Ahmet Özyurt, Bor Tepeköy’ü Sağlık Evi açılışından sonra Niğde’ye geldik. Basın mensubu arkadaşlarla Niğde Valiliği önünde arabalardan indik. Sayın vali beni makama davet etti. Hal hatır sohbet ederken Niğde Üniversitesi’nin kamuoyu oluşturmak için ne yapılması gerektiği ile ilgili benden bilgi istedi. Daha dün gibi iyi hatırlıyorum. İlk aklıma imza kampanyası başlatmak geldi. Anavatan Partisi’nin güçlü olduğu dönemde dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut’a imza kampanyasını ve gazeteleri Niğde’ye Sungurbey Üniversitesi istiyoruz diyerek talebimizi iletmiş olduk. Vali Özyurt “İmza kampanyası tamam”. Niğde’nin sorunlarını anlatacak elimizde somut bir şeylerin olmasını istedi. Bende aylık bir gazete önerdim. Gazete ’ye olumlu baktı. Geçmiş gün gazetenin maliyetini sordu bende maliyetini söyledim. Böylece 51Haber Gazetesi aylık olarak yayına başladı. İlk gazetenin dizgi ve baskısını Ankara  Rüzgarlı sokakta gazeteci arkadaşım Abbas Güçlü hazırladı. 12/12/1990 – 12/12/2020 tamı tamamına meslekte 30. yılımıza girdik. Böyle bir kış günüydü… Aynı heyecan aynı şevkle işimizin başındayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.