DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Ulaşımda HES KOD’u Dönemi

Ulaşımda HES KOD’u Dönemi
03.02.2021
457
A+
A-

Niğde Belediyesi, kent genelindeki toplu ulaşımda HES KOD’u dönemi başlattı.

Vatandaşların en geç 15 Şubat Pazartesi gününe kadar HES KODU’nu toplu ulaşım kartlarına tanımlamaları gerekmektedir.

Niğde Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun, pandemiyle mücadele kapsamında aldığı karar gereğince, HES Kodu tanımlanmayan NiğdeKentKartlar, 16 Şubat 2021 sabahından itibaren toplu ulaşımda kullanılamayacak.

Bu kapsamda, 15 Şubat 2021 Pazartesi gününe kadar işlemi gerçekleştirmeyen vatandaşların kartları 16 Şubat 2021 Salı günü kapatılacağından dolayı toplu ulaşımdan yararlanamayacak. Bu nedenle vatandaşların bir an önce “NiğdeKentKart”larına “HES KOD”u tanımlamaları gerekmektedir.

“HES KOD”U 3 FARKLI YOLLA ŞU ŞEKİLDE ALINABİLİR;

1-Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden“HES KODU İşlemleri” bölümüne girilir. “HES KOD’u Oluştur” butonuna tıklanır. KOD kullanma süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

2-E-Devlet üzerinden “HES KODU Üretme ve Listeleme” bölümüne girilir. “Kimin adına üretileceği seçilir” ve “devam et” butonuna tıklanır. “KOD kullanma süresi” seçilir ve “KOD” uluşturulur.

3-“HES” yazıp aralarında boşlu bırakarak sırasıyla “T.C Kimlik Numarası, T.C Kimlik Seri Numarası son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak )” yazılır ve “2023’e SMS” olarak gönderilir.

“HES KODU”NUZU AŞAĞIDAKİ ADIMLARLA TANIMLAYABİLİRSİNİZ;

1-“ https://nigde.kentkart.com/” adresine giriş yapılır. Gelen ekranda “HES KOD’unuzu, T.C Kimlik Numaranızı ve NiğdeKentKart Numaranızı” girmeniz istenir. “KVKK Metnini” onaylayarak “HES KODU”nuzu kayıt edebilirsiniz. “HES KOD’u Sorgulama Ekranından Ulaşım Kart Numaranızı” girerek HES KOD’unuzun kaydını ve HES geçerlilik sürenizi sorgulayabilirsiniz.

15 Şubat 2021 Pazartesi gününe kadar HES KODU’nu toplu ulaşım kartlarına tanımlamayan vatandaşların Niğde KentKart, 16 Şubat 2021 Salı günü günü kapatılacak ve kent genelinde seyahat edemeyecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.