DOLAR 32,3290
EURO 35,0728
ALTIN 2.298,20
BIST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Yağmurlu
Niğde
18°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Milletvekili Ergun: “Niğde Sanayisinde Söz Sahibi Olacağız!”

Milletvekili Ergun: “Niğde Sanayisinde Söz Sahibi Olacağız!”
02.03.2021
1.001
A+
A-

Nigde’miz bugüne kadar hep tarımla ön plana çıktı. Patates ve soğan gibi yumru köklü bitki tarımında hep ön sıralarda olan güzide şehrimiz artık sanayisiyle de isminden söz ettirecek.  Ak parti milletvekili Yavuz Ergün gazetemiz 51 habere yaptığı ozel açıklamada şehrimize yapılan yatırımlar ve yapacağı projelerden bahsetti. Bu herkes gibi bende de büyük heyecan uyandırdı. Özellikle organize sanayi bölgesinde boş arazi kalmaması ve Sanayi Bakani Mustafa Varank’in onayıyla sanayi Bölgesi’nin büyüyecek olması gelecek için umut verici.
İstihdam ve üretim sıkıntısı yaşadığımız bu pandemi günlerinde Yavuz Ergun’un açıklamaları çölde serap görmek gibi… Bor Organize sanayi bölgesi için ülkenin en çok ödenek alan ili olduk. Nigde’mizin gelişmesi ve cazibe merkezi olması için yoğun çaba harcayan milletvekili Ergün, Bor organize sanayi bölgesinin de alt yapı ve elektrik işlemlerinin tamamlanmak üzere oldugu müjdesini bizlere verdi. İlçemizde tamamlanacak organize sanayi bölgesi istihdam bekleyen gençlerimize, covit 19 salgını nedeniyle  işsiz kalan insanlarımıza umut olacaktır. Atatürk’ün de dediği gibi “her fabrika bir kaledir.” Sanayi bölgesi tamamlandiginda esnafimizdan, inşaat sektörüne kadar her alanda bizlere doğrudan ve dolaylı dönüşümü olacaktır… 

TBMM’de milli savunma komisyon üyesi de olan sayın Yavuz Ergun’un açıklamasının satirbaslarindan birisi de tamamlanmak üzere olan Bor organize sanayi bolgesi’ne yatırımcıların akın ettiği yönündeydi. Yavuz Ergun’un konuşmasının bir kısmında, “2020 yılı içinde 78 firmaya 143 adet sanayi parseli tahsis edilmiş olup 22 firmaya ait toplam 28 sanayi parseli için yapı ruhsatı düzenlendi. 8 firmaya ait toplam 9 sanayi parseli üzerinde inşai faaliyeti tamamlanarak 19 firmaya ait toplam 19 sanayi parseli üzerinde yer alan tesislerin işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları düzenlenerek üretime geçmişlerdir. Yer tahsisi yapılan firmalarımızdan Akgüç Seramik ve Nuhoğlu Bakır, KGS Salça fabrika inşaatlarına başladı. Fabrikalar faaliyete geçtiğinde ilk aşamada 3000 kişilik bir istihdam oluşturulacak.” Sözleri hepimiz için önem arz etmekte.  Aynı zamanda tüm bu gelişmelerin haricinde Niğde’mize ivme kazandıracak iki adet Organize Sanayi Bölgesi daha kuruluyor. Bunlardan ilki Hüyük bölgesinde kurulacak 3. Organize Sanayi Bölgemiz. Diğeri ise Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi. İki Sanayinin de tüm aşamaları tamamlandı şu anda kurulum aşamasında yakın zamanda kurulumu tamamlanarak sanayicilerin hizmetine girecek.
Tüm bu yatırımlar ve projeler ilimiz ve ilçemiz insanı için müthiş gelişmeler. Nigde’miz neden Türkiye genelinde bir sanayi şehri olarak anilmasin… Biz bu topraklara yıllarca değer verdik o da bizi her hasat döneminde mutlu etti… Bu sanayi yatırımları bizlerin bu topraklara borcudur. Milletvekilimiz Yavuz Ergun’e tüm  bu çabaları için teşekkür etmek gerekli. Teşekkür ederiz….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.