DOLAR 32,5345
EURO 34,9749
ALTIN 2.433,76
BIST 9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

Niğde Milletvekili Ecz. Selim Gültekin, 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Niğde Milletvekili Ecz. Selim Gültekin, 14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı
14.03.2021
739
A+
A-

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti Niğde Milletvekili Ecz. Selim Gültekin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ülkemizi sağlıkta gelişmiş ülkeler seviyesine getiren en önemli unsurun sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve hastalarımıza, kendilerine emanet edilen bir can gözüyle bakmalarının olduğunun altını çizen Sağlık Komisyonu Üyesi Gültekin: “ Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eş değer sayan anlayışın sahipleri olan “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuyla gece gündüz demeden insanımıza hizmet eden değerli sağlık çalışanlarımızın “14 Mart TıpBayramı’nı tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum “dedi.

Koronavirüs pandemisin (Covid-19) Türkiye’de görülmesinden bu yana 1 yıl geçtiğinin altını çizen Gültekin: “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde sağlık alanında yaptığımız reformlar, sağlık altyapımızın gücü ve sağlık ordumuzun fedakârlığı ile sağlık alanında büyük bir başarı kaydettik. Süper güç denilen ülkeler sağlık çalışanlarına tıbbi malzeme bulamazken, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2020 yılında 8’i şehir hastanesi olmak üzere 25 hastane ile 11 ek hastane binasını milletimizin hizmetine sunduk. Yine bu dönemde kendi imkânlarımız ile yerli solunum cihazımızı üreterek, 20 ülkeye de ihracatını sağladık”

Devam eden 18 ayrı koronavirüs aşısı çalışmasıyla Türkiye bu alanda dünyadaki sayılı ülkelerden biri haline geldiğini belirten Gültekin, “Vatandaşlarımızın aşılama çalışması devam etmekte. Çok kısa sürede 10 milyonun üzerinde aşı uygulaması gerçekleştirdik. Sistemli bir şekilde dünyada hiçbir ülkenin yapamadığını yapıp sırası gelen tüm vatandaşlarımıza sistemli bir şekilde aşılarını yaptık. Bu başarının 2 temel ayağı var. Birincisi AK Partimiz tarafından gerçekleştirilen Sağlıkta dönüşüm programı sonrası oluşturulan sistem ve tesisler. İkincisi ise bu sistemin temel öğeleri olan sağlık çalışanlarımız ve onların fedakârlığı ile hastalarımıza olan bakış açıları. Bu öğe bir araya gelince sonuç başarı oluyor. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye artık sağlıkta bir markadır diyen Milletvekili Gültekin; “ Hizmete sunulan hastaneler ile hem hastalarımızın tedavilerinin daha sağlıklı, güvenli ve son teknolojiye uygun bir şekilde olmasını amaçlarken aynı zamanda sağlık çalışanlarımızın da daha sağlıklı ve güvenli aynı zamanda da ihtiyaçları karşılayabilecek sağlık tesisleri olmasını amaçladık. Bu kapsamda da hastanelerimizi inşa ettik, etmeye de hız kesmeden devam ediyoruz. Niğde’mizde de yapılan yatırımlar ortada. Daha da geliştirmek için devam eden yatırımlarımız var. İnşallah en kısa sürede bitirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Yine proje aşamasında olan sağlık yatırımlarımız var, onlarında takipçisiyiz en kısa sürede inşaat çalışmalarını başlatacağız” dedi.

Bizlerin sağlığı için mücadele eden bir ordumuz var diyen Milletvekili Gültekin ; “Bu düşüncelerle yüce mesleklerini icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımızı şükranla yâd ediyor, her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlıklı bir gelecek için çalışan, milletimize ve insanlığa hizmetleri için tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler diliyor, Tıp Bayramlarını kutluyorum. İyi ki varsınız…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.