DOLAR 32,5876
EURO 34,8072
ALTIN 2.505,62
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 27°C

Üniversitemize “2020 Erişilebilirlik Yılı Erişilebilirlik Ödülleri”nde 3.lük Ödülü

Üniversitemize “2020 Erişilebilirlik Yılı Erişilebilirlik Ödülleri”nde 3.lük Ödülü
23.03.2021
440
A+
A-

Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın da katıldığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının “Erişilebilirlik Yılı” ilan edilmesi ile birlikte T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erişilebilirlik konusunda çalışmaların ödüllendirildiği “2020 Erişilebilirlik Yılı Erişilebilirlik Ödülleri” programında 3.lük elde etti.

Erişilebilirlik Ödülleri, engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan ve erişilebilirlik alanında çalışmalar gerçekleştiren gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine, yaptıkları bilimsel araştırmalar, projeler, hayata geçirdikleri uygulamalar ve sundukları hizmetler dolayısıyla veriliyor.

İnsanların gündelik yaşam alanlarını genişletmelerine olanak sağlayan erişilebilirlik konusunda  çalışmaların planlı ve standartlara uygun bir şekilde yürütülmesi, erişilebilirlik uygulamalarına hız verilmesi, bu alandaki fiziksel, dijital, zihinsel dönüşümün sağlanması ve erişilebilirlik kültürünün oluşturulması için “2020 Erişilebilirlik Yılı Erişilebilirlik Ödülleri” kategorileri olarak; Erişilebilir Tasarımlar ve Ürünler, Erişilebilir Dijital Uygulamalar, Erişilebilir Kamu ve Kurum Kuruluşları, Erişilebilir Üniversiteler, Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri, Erişilebilir İşyerleri, Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri, Erişilebilirlik Alanında Bilimsel Çalışmalar ve Projeler ve Erişilebilir Medya İçeriği kategorileri belirlendi. Üniversitemiz de yürüttüğü engelli dostu çalışmaları ile Erişilebilir Üniversiteler sıralamasında 3.lük elde etti.

“2020 Erişilebilirlik Yılı Erişilebilirlik Ödülleri” programının ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, erişilebilirlik konusunda yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, geçtiğimiz aylarda Üniversitemiz Tıp Fakültesi binasının engelli dostu yapısı ve yaşam alanları ile “Erişilebilirlik Belgesi” aldığını da sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının devamında bu başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek “Üniversitemiz Tıp Fakültesinde yapılan engelli dostu çalışmalar ile jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Erişilebilir Üniversiteler sıralamasında büyük bir başarı örneği göstererek 3.lük elde ettik. Bu önemli başarı bizim çalışma azmimizi daha da kuvvetlendirecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.