DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Açık
Niğde
22°C
Açık
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 23°C

Başkan Özdemir’den Her Koşulda Sanata ve Sanatçıya Destek

Başkan Özdemir’den Her Koşulda Sanata ve Sanatçıya Destek
02.04.2021
586
A+
A-

Niğde Belediyesi’nin destekleri ve ressam Sefa Büte’nin öncülüğünde 20 ülkeden 59 sanatçının resimlerinin yer aldığı uluslararası resim sergisi Niğde Belediyesi Sanat Galerisinde resim severlerin beğenisine sunuldu.

Açılışa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akpınar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş ve sanatseverler katıldı.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir açılıştan sonra yaptığı konuşmada bu tür sergilerin sayısını artırmak istediklerini söyleyerek, kentin sanat hayatına yaptığı katkıdan dolayı Sefa Büte’ye teşekkür etti. Başkan Özdemir konuşmasında; “Pandemi sonrasında da Sefa hocamızla bir projemiz var, sanatçılarımızı Niğde’mizde ağırlayarak, Niğde’mizin resimlerini kentimizde yaptıracağız. Bu etkinlikleri pandemi nedeniyle yoğun bir şekilde yapamıyoruz ama pandemi kuralları çerçevesinde şehrimizi de sanattan yoksun bırakmamaya çalışıyoruz. 14 gün boyunca açık kalacak sergimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise yaptığı konuşmada, güzel bir sanatsal faaliyetin açılışı için bir arada olduklarını söyledi.

Ressam Sefa Büte’nin öncülüğünde açılan sergide 20 ülkeden 59 sanatçının eserlerinin yer aldığını belirten Şimşek, “İlimiz, sanatsal yönden de her gün kendini geliştiriyor. Farklı etkinliklerde bir araya geliyoruz. Tahsis ettiğimiz bu mekanda, farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ressam Sefa Büte ise sanatı Anadolu’ya götürme projesi kapsamında Niğde’de sergi açtıklarını dile getirdi. Ressam Büte; “Farklı ülkelerden farklı sanatçılar ne çalışıyor onları gösterebilmek amacım. Sanat Sarsıntısı-3’ü İstanbul’da, diğerlerini Niğde’de yaptık. Burada sergilenen resimleri, yazın inşallah pandemi koşullarında Niğde’nin köylerinde, kasabalarında sergileyeceğiz. Niğde kültürüne, insanına katkıda bulunmayı istiyorum. Galerilere gelip sergileri izleyemeyen binlerce insan var, bilhassa köylerimizde. Onlara ulaşmayı, sanatı onların yanına götürmeyi amaçladık” diye konuştu.

Bu arada Hollanda, Portekiz, Fransa, İran, Brezilya, ve Güney Kore gibi 20 ülkeden 59 sanatçının resimlerinin yer aldığı sergi, 14 gün boyunca gezilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.