DOLAR 32,3674
EURO 34,9625
ALTIN 2.325,24
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Açık
Niğde
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Niğde Derbent Mezarlığı’nda Kuran Tilaveti ve Dua Programı

Niğde Derbent Mezarlığı’nda Kuran Tilaveti ve Dua Programı
12.05.2021
641
A+
A-

Niğde’de Ramazan ve Kurban bayramlarının vazgeçilmezi olan arefe günü etkinliği Niğde Belediyesi tarafından Derbent Mezarlığında gerçekleştirildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlama nedeniyle bu yıl Kuran tilaveti ve toplu dua programı canlı yayın üzerinden gerçekleştirildi. Her yıl vatandaşların yoğun katılım sağladığı, ancak bu yıl kısıtlama nedeniyle kabir ziyaretlerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar programı evlerinde belediyenin sosyal medya hesaplarından takip etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bayramlarda birlik ve beraberliğin ilk adresi olan geleneksel arefe günü programını pandemi kısıtlaması nedeniyle canlı yayın üzerinden hemşehrileriyle buluşturduklarını ifade ederek, tüm hemşehrilerinin bayramını tebrik etti.

İsrail’in Kudüs’e yaptığı saldırıyı şiddetle kınayan Başkan Özdemir; ‘’ Öncelikle hocalarımıza Kuran-ı Kerim Tilaveti için teşekkür ediyorum. Bizim özellikle millet olarak arefe günü mezarlık ziyareti adetimiz vardır. Korona virüs tedbirleri kapsamında tam kapanma döneminde bu ziyaretleri bu yıl maalesef yapamadık. Bizler Belediye olarak kabir ziyareti yapamayan hemşehrilerimizi için aracılık yapalım istedik. Sağolsun hocalarımız burada arefe günü duasını ettiler. Bizler de bu güzel programı sosyal medya aracılığı ile vatandaşlarımızın evine kadar götürmüş olduk. Büyüklerimizin ellerinde öpmeyi, küçüklerimize sarılmayı özledik. Bundan sonra ki bayramlarımız da inşallah bu virüs bittiğinde yan yana oluruz bolca özlem gideririz. Bizler bugün burada evlerimizde huzur içerisinde otururken Müslüman kardeşlerimiz şu an acı çekiyor, bombalara, saldırılara maruz kalıyor. Bu acı içinde arefe gününü Ramazan Bayramını geçiriyorlar. Bu mübarek günlerin başta Gazze olmak üzere İsrail terörünün bitmesine vesile olsun inşallah. Bizler de bu bayramı onlarla birlikte buruk yaşıyoruz. Oradan gelen ölüm haberleri bizleri derinden üzüyor. Orada ki bu zulmün bitmesini diliyoruz, müslümanların huzur bulmasını diliyoruz. Müslümanların birlik ve beraberliği ile inşallah bu zulüm bitecektir. Ben bu vesile ile tüm Müslüman kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin mübarek Ramazan

Bayramını kutluyorum. Hep birlikte sağlık ve sıhhatle kutladığımız nice bayramlara erişmeyi niyaz ediyorum. ‘’ dedi.

Canlı yayını takip eden vatandaşlar, Toplu Kuran-ı Kerim ve Dua programından çok memnun olduklarını belirterek etkinliği canlı yayınlayan Niğde Belediyesine teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.