DOLAR 32,4639
EURO 34,7103
ALTIN 2.436,27
BIST 9.879,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Az Bulutlu
Niğde
23°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Fahri Eker Güven Tazeledi

Fahri Eker Güven Tazeledi
01.07.2021
656
A+
A-

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı 66. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Pazartesi Pazarında yapılan genel kurul esnafın yoğun katılımı ile gerçekleşti. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen Genel Kurula  İç Anadolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, Niğde Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Cumali İnce, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, Oda Başkanları ve esnaflar katıldı.

Genel Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından faaliyet raporlarının okunması ile devam etti. Yoğun katılımın olduğu Olağan Genel Kurulda tek aday olan Mevcut Başkan Fahri Eker, katılımcıların oyunu alarak güven tazeledi.

Kurulda kürsüye çıkarak  konuşma yapan Başkan Fahri Eker, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:‘‘ İnanın çok duygulandı. Bu  yaz gününde hepiniz yoğun işlerini bırakıp, davamıza sahip çıkarak buraya zaman ayırdınız. Ben bu katılımın bu kadar yoğun olacağını da biliyordum. Ama içimde bir ses de diyordu ki acaba seçim ama aday yok diye gelmez misiniz diye de düşünüyordum. Geldiniz beni mutlu ettiniz, Allahım da sizleri mutlu etsin. 2013 yılında bizi göreve layık gördüğünüzde Niğde Kredi kefalet Kooperatifinin toplam klasmanı 15 milyon idi. Bugün 250  milyon liraya çıkardık. Bunda da Başta Genel Başkanımız ve Bölge Başkanımızın  katkısı büyük oldu.   Niğde Kooperatiflerinin Türkiye’nin en iyi yerlerine getirdik. Bununda mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 7 yıldır görev yapıyoruz. 7 yıl içerisinde 7 tane esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızı icraya vermiş değiliz. İcraya vermeden çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sizlerle birlikte de bu konularda başarılı oluyoruz.’’ Dedi.

ESNAF VE SANATKAR ÜLKENİN ÇİMENTOSU HARCI VE YAPI TAŞIDIR

Başkan Fahri Eker, konuşmasında Korona virüs nedeni ile sıkıntı yaşayan esnaflar hakkında da bir takım konuşmada yaptı, Başkan Eker konu ile ilgili yaptığı konuşmada ise şu sözleri söyledi: ‘‘Bu yaşanan 1 buçuk yıllık korona virüs belasından dolayı  özellikle bazı meslek dallarındaki esnaf ve sanatkar meslektaşlarımızın  çok sıkıntılı olduğunu da biliyorum.  Kahveciler, lokantacılar, kafeciler,  servis şoförlerimiz gibi bu kesim arkadaşlarımız çok daha etkilendi. Buna rağmen de herkes  devletine ve milletine saygılı olarak, ticaretine saygılı olarak en ufak da olsa devletine, yanlış bir kelime bile konuşmadı.  Bu şunu gösteriyor, Türk Esnaf ve Sanatkarı bu ülkenin çimentosu, harcı ve yapı taşıdır. Biz varsak devlet vardır.  Devletimizi en iyi koruyan, savunan bizleriz. Bu gururda bizlere layıktır.  Azıcık sermayesi ile evine ekmeğini götüren, devletini kapısına giderek yardım istemeyen, onuru ve şerefi ile e parasını kazanıp çoluğunun çocuğunun  geçimini sağlayan  bu teşkilata da  devletimiz ne gerekiyor ise de  yapmaya çalıştı.  Bir miktar destekler verildi ama yaklaşık 1 yıldır ödemelerimiz öteleniyor. 31 Temmuz itibari ile de ötelenen ödemelerimiz başlıyor. Cenabı Allah  bu ödemlerimizde yardımcımız olsun., ticaretimiz bol olsun, kazancınız bereketli olsun. Katılan herkesin alnından öpüyor ayaklarınıza sağlık diyorum.’’ Diye konuştu.

(HABER: METİN CAN ÇELİK)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.