DOLAR 32,5908
EURO 34,8058
ALTIN 2.422,71
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Denetimli Serbestlere Yönelik Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Başladı

Denetimli Serbestlere Yönelik Aşçı Yardımcılığı Eğitimi Başladı
08.08.2021
500
A+
A-

Üniversitemizin paydaşı olduğu ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) tarafından desteklenen İkinci Şansım Gastronomi Projesi kapsamında 20 kişillik bir gruptan oluşan denetimli serbestler için Genel Aşçılık Eğitimi, Pişirme Yöntemleri Eğitimi, Pastacılık Eğitimi, Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi ve Girişimcilik Eğitimi’ni de barındıran “Yenilikçi Yöntemler Üzerine Kurgulanmış Mesleki Eğitim Kursları”ndan biri olan Aşçı Yardımcılığı Eğitimi verilmeye başlandı.
Projenin açılış törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Yasin Bozdağ, Türkiye İş Kurumu Niğde İl Müdürü Ali Bingül, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Faruk Yokuş, Niğde Denetimli Serbestlik Müdürü Ömer Taşçı ve Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan katıldı.
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından verilen eğitimler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve sektörde çalışabilecek kalifiye eleman olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor. KOP destekli olan ve Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin proje ortağı olarak yer aldığı 160 saatlik eğitim programının ardından Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından başarı göstererek programı tamamlayan Aşçı Yardımcısı adaylarına sertifika verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.