DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

Niğde Anadolu FK İç Saha Müsabakalarını Üniversitemiz Futbol Sahasında Oynayacak

Niğde Anadolu FK İç Saha Müsabakalarını Üniversitemiz Futbol Sahasında Oynayacak
25.08.2021
352
A+
A-

Niğde 5 Şubat Şehir Stadyumunun yıkılması nedeniyle yeni yapılan stadyum hizmete girene kadar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Anadolu FK Futbol Kulübü arasında imzalanan protokol ile iç saha müsabakaları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Futbol Sahasında oynanacak.

Sporun gelişmesine katkı sağlamak, öğrencilerin spor sevgisini ve ilgisini artırmak, üniversite-şehir etkileşimini geliştirmek ve sporla ilgili bilimsel araştırmalar yapmak için Üniversitemiz ve Niğde Anadolu FK Spor Kulübü arasında imzalanan iş birliği protokolü Üniversite Yönetim kurulu tarafından onaylandı.

Protokolde Üniversitemiz, kulübün iç saha müsabakaları ve haftada en fazla iki gün antrenman için Üniversitenin futbol sahasının kullanılmasına izin vermeyi taahhüt ederken, Niğde Anadolu FK ise Üniversitemize ait sahanın, 2.Lig profesyonel müsabakalarının yapılabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonunca görevlendirilen temsilcinin vereceği rapor doğrultusunda sahanın tespit edilen eksikliklerini tamamlamak, Üniversitemize ait sahanın durumunu müsabaka oynanabilecek hale getirilebilmesi için ihtiyaç duyulan donanımları sağlamak ve sahanın, soyunma ve hakem odalarının, tribünlerinin, tuvaletlerinin ve duş alanlarının temizliği ve belirtilen yerlerin ev sahibi ve konuk takım olarak konumlandırılarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Standartlarına uygun hale getirme yükümlülüğünü kabul etmiş oldu.

Protokolün ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Futbol toplumsal, sosyal, kültürel ve sağlık açısından çok önemli bir spordur. Yıkılan stadmun yerine yenisi yapılana kadar Niğde’nin futbol ile bağının kopmaması lazım. Niğde Anadolu FK’nın iç saha müsabakalarının başka bir şehre gitmesi büyük bir kayıp olurdu. Müsabakaların Niğde’de oynanması hem şehrimiz hem de üniversitemiz için birçok açıdan faydalı olacaktır. Protokolümüzün Niğde’nin ve Üniversitemizin sportif faaliyetleri açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Niğde FK Spor Kulübü adına protokolü imzalayan Niğde Anadolu FK Spor Kulübü Yetkilisi Eser Eti ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek bu ortak çalışmaların ilerleyerek sürmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Niğde Anadolu FK Spor Kulübü Yetkilisi Eser Eti açıklamalarını desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a teşekkür ederek sonlandırdı.

Rektör Danışmanı ve Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serkan İbiş’i

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.