DOLAR 32,5385
EURO 34,8782
ALTIN 2.431,80
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 25°C

KARANLIKDERE KILIÇLAR ORTAOKULU NİĞDE’NİN GURURU!

KARANLIKDERE KILIÇLAR ORTAOKULU NİĞDE’NİN GURURU!
28.02.2022
1.196
A+
A-

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Karanlık Köyü Kılıçlar Ortaokulu öğrencilerinin projeleri dikkat çekiyor.

Kılıçlar Ortaokulu öğrencileri Robotik ve Kodlama alanında proje gerçekleştiriyor. Öğrencilerin sahip olduğu Robotik ve Kodlama Takımı Roboswords takımı “Köy Okulundan Çok Fazlayız” sloganı ile projelerini ve çalışmalarını gerçekleştiriyor.

ROBOWORDS TAKIMININ GEÇMİŞİ, PROJELERİ VE BAŞARILARI

Roboswords Takımının geçmişi, projeleri ve başarıları ise şu şekilde; Roboswords takımı, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında kuruldu. Takım kurulduğu yılda, TÜBİTAK 4006 Projeleri klasmanında 10 farklı proje gerçekleştirip farkındalık yaratmaya çalıştı. 2019-2020 sezonunda Robowords Takımının, yaya geçitlerinde trafik kazalarını engellemek amacıyla gerçekleştirdiği proje ile “Bilim Kahramanları Buluşuyor- First Lego League Challange” yarışmasında yenilikçi proje alanında büyük bir başarıya imza atarak 1’incilik kupası kazandı. Aynı yarışma klasmanında Robot Yarışmalarını 5’inci olarak bitirdi. Projelerine ve Çalışmalarına devam eden Roboswords takımı, 2020-2021 sezonunda Kayseri Bölge Yarışmasında “Yükselen Yıldız” kupasını kazandı. Aynı yarışma kapsamında bulunan Robot Yarışlarını ise 5’inci sırada tamamladı. 2020-2021 sezonunda kazanılan “Yükselen Yıldız” kupası ve 5’incilik ile yetinmeyen Robowords takımı, aynı sezonun içinde “Aktive Kartları ile Renk Kuleleri” projesiyle Yenilikçi Proje alanında, ülkemizi yurtdışında temsil eden 6 projeden biri olarak “First Global Innovation Award” Türkiye temsilcisi oldu. 2020-2021 sezonunda TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Kayseri Bölgesi Finallerine 2 proje ile katılma hakkı kazanan Robowords takımı, aynı alanda 3 yeni projeyle de başvuru yaptı. Robowords takımı hali hazırda bulunan projelerinin yanı sıra, Teknofest başvurusu için proje geliştirmeye devam ediyor.

ERGUN: “GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR.”

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Karanlıkdere Köyünde bulunan Kılıçlar Ortaokulu öğrencilerinin Robotik ve Kodlama alanında gerçekleştirmiş olduğu projeler her kesim tarafından dikkat çekiyor ve takdir topluyor. Son olarak Niğde AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun Kılıçlar Ortaokuluna bir ziyarette bulundu.

Niğde AK Parti Milletvekili Yavuz Ergun ziyareti sırasında Kılıçlar Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, okula bilgisayar hediye etti. Ergun ziyaretinde; “ Karanlıkdere Kılıçlar Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım öğrencilerimiz “Robotik Kodlama” başta olmak üzere ülkemiz genelinde düzenlenen birçok yarışmada derece almışlar. İhtiyaçları olan bilgisayarlarını hediye ettik. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

AKPOLAT: “BU ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN MİMARI”

Kılıçlar Ortaokulu Müdürü Emre Akpolat, geleceğimiz olan çocuklarımızı bir üst öğrenime hazırlamayı amaç edindik ifadelerini kullandı. Müdür Akpolat açıklamalarına şu şekilde devam etti ; “ ‘Köy Okulundan Çok Fazlayız’ sloganıyla çıktığımız bu yolda geleceğin mimarı olan çocuklarımızı her türlü donanıma sahip bir şekilde, bir üst öğrenime hazırlamayı amaç edindik. Bu yolda gayretleriyle bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyor, desteğini esirgemeyen idarecilerimize ve yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. (HABER: METİN CAN ÇELİK)

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.