DOLAR 32,5555
EURO 34,8891
ALTIN 2.431,20
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

NİĞDE’NİN KURTULUŞU ‘TURİZM MASTER’ PLANI

NİĞDE’NİN KURTULUŞU ‘TURİZM MASTER’ PLANI
05.11.2022
226
A+
A-

 

Bir zamanlar Niğde’nin ilçeleri olan Nevşehir ve Aksaray illeri, Turizm Bakanlığı Turizm Stratejik politikalarında Kapadokya turizmi ile Akdeniz deniz turizmini entegre ederek turizmi 12 aya yayarak yeni bir açılım yapıyor. Bu amaçla Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Antalya hızlı tren projesi ve yatırımı gündemde. Niğde bu hızlı tren projesinde yer almazken, Devlet Eski Bakanı Akın Gönen,

Niğde’nin turizmden yeterli payı almadığını, Narlıgöl olayını hatırlatarak ifade etti.

Devlet Eski Bakanı Akın Gönen, Turizm Master Planının devreye girmesinin çok önemli olduğunu, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

“12 AY TURİZM PLANINDA NİĞDE’DE YER ALMALI”

Niğde’nin sorunlarını dile getiren ve acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Devlet Eski Bakanı Akın Gönen, Niğde’nin Kapadokya turizmi ile entegrasyonu sağlaması açısından Turizm Master Planını açıkladı. Turizm Bakanlığı Turizm Stratejik politikalarına değinen Gönen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İlimizin turizm açısından yapılacak ilk işi TURİZM MASTER PLAN konusudur.

Bu plan ilimizin Kapadokya turizmi ile entegrasyonu yani bütünleşmesini amaçlamalıdır. Çünkü Turizm Bakanlığı Turizm Stratejik politikalarında Kapadokya turizmi ile Akdeniz deniz turizmini entegre ederek turizmi 12 aya yayarak yeni bir açılım yapmıştır. Bu amaçla Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Antalya HIZLI TREN projesi ve yatırımı gündemdedir.

İlimiz bu proje kapsamında değerlerini yeni turizm politikalarına ancak yapılacak Turizm Master Planında bu önemli turizm politikasına vakit kaybetmeden uyum sağlarsa başarılı olur. Yetkili ve görevlilerin bu gerçeği görerek acilen bu çalışmayı yaptırarak devlet turizm desteğini sağlamaları elzemdir.

Aksi tutum devre dışı kalmaya ve turizmle ilgili her konuda Narlıgöl örneği yaşamaya mahkum oluruz.

Çünkü turizm sektörü dışa bağlı uzmanlık gerektiren entegre bir büyük ciddi sektördür.”

Master planı olsa idi belki ilimizde de Erciyes gibi devasa bir BOLKAR DAGI KIŞ ve DAĞ SPORARI MERKEZİ olurduk. Bu büyük sektöre ancak turizm sektör uzmanlarının hazırlayacağı entegre turizm master plan ve devlet turizm desteği ile ulaşılabilinir. Kayseri ticari zeka ve bakış açısı güzel bir örnektir gören ve başarmak isteyen yetkili ve etkililere.”

1998 YILINDA PROJE YAPTIRDIM

Devlet Eski Bakanı Akın Gönen, bakanlık görevinde olduğu yıllarda proje yaptırdığını ancak devamının gelmediğini belirtti. Gönen açıklamalarının devamında; “Vatandaş Ecemiş suyunu isteriz diyor, sahip çıkın diyor. Ben sahip çıktım,1998 yılın da proje yaptırdım. Proje 2000 yılında resmileşti. Yıl 2022 su halen ilimizden Akdeniz’e doğru akıyor neden proje sizin program haricinde dile getirilmiyor anlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.

NİĞDE KALESİ PROJESİNE GÖNEN’DEN DESTEK

Geçte olsa Niğde belediyesinin başlatmış olduğu Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesinin Niğde için çok önemli olduğunu aktaran Gönen; “Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme ve Koruma Projesinin ciddi bir proje olduğunu süratle tamamlanmaz ise kenti ortasında oluşan şantiyenin şehri kilitleyeceğini dile getirdi. Gönen açıklamasının devamında; “El birliği ile süratle tamamlanmasına katkı elzemdir.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.