DOLAR 32,4673
EURO 34,8120
ALTIN 2.478,60
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Parçalı Bulutlu
Niğde
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Niğde’de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Niğde’de
11.11.2022
175
A+
A-

Bir dizi programa katılmak için Niğde’ye gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programında yaptığı konuşmada, sağlık boyutuyla Kovid-19 salgını sürecinde büyük bir sorumluluk alarak, birlik ve beraberlikle başarılı bir dönem geçirildiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu çok önemsediğini dile getiren Koca: “Türkiye Yüzyılı, yine Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle kimlik siyaseti yerine birlik siyaseti, inkar siyaseti yerine kucaklaşma siyaseti, kutuplaşma siyaseti yerine bütünleştirici siyaset, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyaseti, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetinin adı. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda insan ve insani değerlerin ve hakkı teslim etmenin, fanatizmin önüne geçtiği dönemin adı. Dolayısıyla Türkiye’nin dünyaya sağlık başta olmak üzere eğitim ve benzeri bütün alanlarda mesajının olduğu bir yüzyıl. Küresel dünyanın sorunlarına çözüm anlamında katkı sağlamanın adı Türkiye Yüzyılı’dır. O nedenle bizim dışa karşı 85 milyonun bir olduğu, bu topraklara aidiyet duygusu içinde katma değer oluşturan herkesin bir arada olduğu bir Türkiye Yüzyılı’ndan bahsediyoruz. Bu durumda 85 milyonun bizden beklentileri olur, “Bu coğrafyanın da bu toprakların da 85 milyona yüklediği bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereğini yapmak üzere bir arada bulunuyoruz. Adaletli davranan, iyilik yapan, yardımlaşmayı ve hizmeti esas alan ama her şeyden önce kendimizin insan olduğunu, haddimizi bildiğimiz, hizmet odaklı bir yaklaşım içinde olmamız gerektiğini biliyoruz.” Dedi.
Bakan Koca ayrıca Niğde Valisi Mustafa Koç ve beraberindeki heyet birlikteliğinde cuma namazı sonrası kent merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.