Niğde Eğitim Araştırma’da 1 milyon 175 bin kişi muayene oldu
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya, 2022 yılını değerlendirdi. Başhekim Çetinkaya, 2022 yılında acil dahil olmak üzere 1 milyon 175 bin 814 kişinin muayene olduğunu ve 2022 Yılı içerisinde 108 bin 444 kişinin aldığı doktor randevusuna gelmediğini belirtti.
2022 Yılında 515 bin 671 kişinin aldığı doktor randevusuna geldiğini belirten Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya; “Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alıp gelmeyen ya da randevusundan önce aynı branşta muayene olanların 15 gün süreyle yeni randevu alamayacağını, bu nedenle vatandaşlarımız aldıkları randevulara gelemeyeceklerse randevularını iptal etmeleri gerekmektedir. İlimizde 2022 yılı içerisinde 515 bin 671 kişi aldığı doktor randevusuna gelirken, 108 bin 444 kişi ise aldığı doktor randevusuna gelmediğini ifade etti.
Başhekim Çetinkaya gazetecilere yaptığı 2022 yılı değerlendirmesinde şunları söyledi; “ 2022 yılı içerisinde Poliklinikten il dışına 5 bin 659 kişi sevk edildiğini söyledi.
2023 yılındaki hedeflerinden ve ihtiyaçlarından bahseden Dr. Çetinkaya; “ İlin tek büyük hastanesi olan Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Göz, KBB, Nöroloji, Kardiyoloji branşlarında hekim desteği istenmektedir. PDC’si olan Çocuk Kardiyoloji ve Çocuk Nöroloji ve Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik) yan dal uzmanlarının ilimize gelmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Yeni doğan yoğun bakım ünitesi için hipotermi yatağı temin edilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Hastanemizde hizmet veren diyaliz merkezimizdeki diyaliz cihaz sayısı artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Endoskopi randevu sürelerimiz gastroskopide 1 ay, kolonoskopide 3 ay civarındadır. Kısaltılması için mesai sonrası uygulama ve hekim desteği için çalışmalar yapılmaktadır. Aktif anjiyo hizmetleri verilmektedir. KVC hizmetlerini arttırarak il dışı sevkleri azaltmak için çalışmalar yapılmaktadır. Hastanemizde palyatif yatak sayısı azlığı nedeniyle Artırılması için gerekli çalışmalar planlanmaktadır. Yeni hastanede +25 yataklı palyatif servisi aktif hale gelecektir. Onkolojik cerrahi ameliyatları genel cerrahi, ortopedi ve kısmen cildiye(tanı amaçlı) yapılmaya başlanmıştır. Onkoloji ve nükleer tıp bölümünce desteklenmektedir. Bu tür cerrahilerin diğer bölümlerde de başlatılması amaçlanmakta ve üniversite desteği alınmaktadır” dedi.