DOLAR 32,5492
EURO 34,8565
ALTIN 2.438,56
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 26°C
Paz 25°C

Üniversiteye, ARDEB Proje Desteği

Üniversiteye, ARDEB Proje Desteği
16.01.2023
221
A+
A-

“1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Bu kapsamda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tülay Ezer “Bolkar Dağları Briyofit Florası” adlı proje çalışmasıyla ve Prof. Dr. Bora Timurkutluk da “Özgün Mikrotüp Katı Oksit Yakıt Pili Geliştirilmesi” adlı çalışmasıyla destek almaya hak kazanırken Doç. Dr. Ahmet Latif Tek’in “Baklagillerde Endojen Pararetrovirüs (EPRV) DNA Dizilerinin Biyoinformatik, Moleküler ve Sitogenetik Analizi” adlı projesi için bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapabilmesine karar verildi.

Desteklenecek projelerin belirlenmesi aşamasında panel puanı, proje yürütücüsünün daha önce desteklenen projeleri kapsamında elde ettiği çıktı performansı, TÜBİTAK çağrı planlamasında yer alan öncelikli alan konularıyla uyum ve Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)’ndeki artış, yeşil mutabakata uyum kapsamındaki öncelikli Ar-Ge ve yenilik konuları ile doğrudan ilişkili projeler ve Ufuk 2020 Programı kapsamında, doğrudan Avrupa Komisyonu hibeleriyle desteklenen programlara sunulan projelerde, ilgili kurum/kuruluş adına proje yürütücüsü olmak gibi kriterler de değerlendirildi.

NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, gerçekleştirdikleri özverili çalışmalar ile ARDEB proje desteği almaya hak kazanan ve projesi için bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapabilmesine karar verilen akademisyenlerimizi tebrik ederek Üniversite yönetimi olarak bilimsel çalışmalara her zaman desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.