DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 18°C

Niğde Dostluk Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu

Niğde Dostluk Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu
20.01.2023
164
A+
A-

Niğde Dostluk Derneği Cumhuriyetin 100. Yılını da kutlayacağımız 2023 yılında yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere dostlarla merhaba adı atlında kahvaltı programı düzenledi.

Programda bir konuşma yapan Niğde Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen, dernek olarak 2022 yılını oldukça aktif, verimli ve keyifli bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “2023 yılı pek çok anlamda hepimiz için özel bir yıl olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerimizi sizlerle paylaşmak ve yeni yılı birlikte karşılamak amacıyla bu kahvaltı programında buluşmak bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.

Konuşmasının devamında Niğde Dostluk Derneği olarak 2022 yılında güzel projeler yaptıklarını belirten dernek başkanı Esirgen; “Derneğimiz 2022 yılını güzel projelerle geçirdi. Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nden dekanlığın seçtiği 3 öğrencimizi kardeş şehir Melle’de bir hafta aktif olarak önlerindeki hayatlarında onlara yön verecek saha çalışması yapmalarını sağladık. Bu projede bizlere destek olan katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara, projenin hayata geçmesinde her adımında bulunan Seher Mandacı Şahin ve Sıdıka Tuğrul’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Niğde Dostluk Derneği’nin Niğde ile Melle şehrinin kardeş şehir olması ile birlikte resmiyet kazandığını belirten Başkan Esirgen, “Derneğimiz her ne kadar genç görünse de temeli 90’lı yıllara dayanıyor. Almanya’nın Melle Şehri ile Niğde’nin kardeş şehir olması ile resmiyet kazanmıştır. Belediyelerin değişebileceği düşünülerek Melle de Türk Alman Dostluk Grubu (DTAK) bu dostlukta büyük emeği olan Horst Panchyrz tarafından kurulmuştur.

Niğde’de de Ayten Soylu’nun başkanlığında HÜTTÜRK Türk Alman Dostluk Derneği’nin Niğde Şubesi kurulmuştur. Çok başarılı çalışmalar yapılmış, el ele kalp kalbe sloganı ile yola çıktık. 150’ye yakın öğrenci için değişim programı yapılmış olup 20 kadar da aile değişimi olmuştur. Buradaki amaç karşılıklı kültürlerin değerlendirilmesi, ön yargıların yıkılması özellikle gençlerimizin ufkunu açacak yabancı dilin önemini anlatacak sanatın evrensel olduğunu göstermekti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.