DOLAR 32,5541
EURO 34,8975
ALTIN 2.435,78
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 25°C

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Niğde’de!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Niğde’de!
05.02.2023
217
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 89. Yılı kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk,  İl    Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Nihat Özkök, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna Vali Mustafa Koç ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in çelenk sunması ile başlayan törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Belediye Başkanı Emrah Özdemir gerçekleştirdi. Yapılan konuşmanın ardından Vali Mustafa Koç ve protokol üyeleri Niğde Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Atatürk ve Niğde’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaparak sergiyi gezdiler. Burada Şeref Defterini de imzalayan Vali Koç, Şeref Defterine şunları yazdı;“Teşriflerinizle ilimizi onurlandırmanızın 89. Yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Tarihinde hiç işgal edilememiş olan ilimiz, milli mücadele döneminde Ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında etkin bir rol alarak sizin de övgünüze mazhar olmuştur.

‘Milli zaferin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan birisiydi Niğdeliler, Niğdelileri her zaman sevmişimdir.’ sözlerinizle Niğde’ye ve Niğdelilere olan sevgi muhabbetinizi ifade etmiştiniz. Niğde’ye ziyaretinizle onurlandırdığınız 5 Şubat 1934 günü, ilimiz için her zaman büyük bir şeref günü olmuştur.

Atam; hiç kuşkusuz ki; sizin önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletini geçmişte olduğu gibi bugün de muhafaza ve müdafaa ederek, İlkeleriniz doğrultusunda gösterdiğiniz hedeflere ulaşmak ve aziz milletimize hizmet etmek için millet olarak gece gündüz demeden ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.