DOLAR 32,5900
EURO 34,7889
ALTIN 2.408,69
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Prof. Dr. Başaran Öztürk NÖHÜ’ye değer katıyor

Prof. Dr. Başaran Öztürk NÖHÜ’ye değer katıyor
08.03.2023
235
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Marka Kent Niğde Projesi Kordinatörü Prof.Dr. Başaran Öztürk Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne değer katıyor.

Niğde’de bir çok önemli proje ve çalışmaya imza atan Prof.Dr. Başaran Öztürk ilimiz ve üniversitenin gelişmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Aynı zamanda Niğdenin sevilen ailelerinden Metin Öztürk’ün oğlu olan ve NÖHÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof.Dr. Başaran Öztürk’ü ziyaret eden 51 Haber Gazetesi sahibi İsmet Ünver, Öztürk’e Niğde ve NÖHÜ’ye kattığı değerlerden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İsmet Ünver; “Başaran hocamı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.  Kendisi Niğde’ye adamış isimlerin en başında o geliyor, Niğde’nin sesi, Niğde’nin mücadele adamlarından memleketimizin böyle bilim adamlarına, mücadele adamlarına çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Başaran Öztürk Kimdir

Mutlu Başaran ÖZTÜRK, 1972 yılında Niğde’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Niğde de tamamlamıştır.  Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1993 yılında,Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü de 2021 yılında mezun olmuştur.  Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yükseklisans programına devam etmektedir.

1993 yılında Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finans Bilim Dalı’nda yüksek lisans, 2002 yılında da Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Finans alanında doktora öğrenimini tamamlamıştır. 2002 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında doçent ve 2014 yılında profesör olmuştur. Halen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri, Kara Harp Okulu’nda lisans  ve yükseklisans dersleri, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora dersleri, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi’nde lisans dersleri, Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde de yüksek lisans dersleri vermiştir.

19996-2000 yılları arasında Niğde Üniversitesi Sanayi Koordinasyon Komitesinin (NÜSAK) Genel Sekreterliğini, 2000-2004 yılları arasında Niğde Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Rektör danışmanlığı görevlerini yürütmüştür. T.C. Sağlık Bakanlığı Hıfzısıhha Mektebi’nde 1000’den fazla başhekim, başhekim yardımcısı ve hastane müdürünün eğitildiği programda üç yıl eğitmen olarak görev yapmıştır. Ayrıca TÜRMOB ile KGK’nın  birlikte düzenlediği eğitimlerde de eğitmen olarak görev almıştır.

Kamu ve özel sektörde görev yapan finans yöneticileri ile  finans akademisyenlerini bir araya getiren Finans Derneği’nin 2015-2019 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını  yürütmüş olup halen Finans Derneği’nin onursal başkanıdır. Üniversitelerde finans bilim alanında  görev yapan öğretim üyelerinin oluşturduğu Finans Bilim Platformu’nun da genel sekterliği görevini yürütmektedir. 02.02.2022 tarihinde Niğde kent Konseyi Başkanı seçilmiş olup bu görevi sürdürmektedir.

Marka Kent Niğde Projesi’nin koordinatörlüğü başta olmak üzere kamu ve özel sektör tarafından yürütülen birçok projede (BOTAŞ Niğde-Aksaray Doğal gaz Pazar Araştırma Etüdü, Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi fizibilite çalışmaları, Hayvancılık Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi fizibilite çalışmaları gibi) koordinatör, uzman  ya da danışman olarak görev yapmıştır..

Bilim alanı ile ilgili birçok kongre, konferans, çalıştay ve panelde  davetli konuşmacı olarak yer almıştır. Yayınlanmış 9 kitabı ve 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası makale ve tebliğleri bulunmaktadır. Doç. Dr. Gülin ÖZTÜRK ile evli olup iki Ulviye Doğa ve Ada adında kız çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.