DOLAR 32,4736
EURO 34,7873
ALTIN 2.440,57
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 19°C

Kayseri Valisi Çiçek göreve hızlı başladı

Kayseri Valisi Çiçek göreve hızlı başladı
11.03.2023
200
A+
A-

 

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin hemen ardından Koordinatör Vali olarak Kahramanmaraş’ta görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, hızla koordinasyonu sağlayıp başarılı ve etkin bir afet yönetimi sağladı. Ardında depremlerin ikinci merkez üssü Elbistan’da yine koordinatör vali olarak görevlendirildi.

Elbistan’da da hızlı biçimde arama, kurtarma, enkaz kaldırma ve yaşamı normalleştirme adına ciddi adımlar atarak bölgeye ve bölgedeki depremzedelere hayati katkılar sağladı.

Vali Çiçek, Kayseri’nin yerel yönetimlerinin de destek ve deneyimlerini alarak konteyner çarşı, konteyner kent, alt yapı gibi yaşamsal hizmetleri hayata geçirerek süratle yerinde ve etkili çözümler üretti.

Vali Gökmen Çiçek, 10 Mart itibariyle de bir diğer deprem bölgesi olan Adıyaman’da görevlendirildi. Ve işe sabahın erken saatlerinde vatandaşların biriken sorun ve taleplerini dinleyerek başladı.

Gerekli talimatları ivedilikle veren Vali Çiçek taleplerin hızla çözüme kavuşmasını sağladı. Şehirde kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerle ilgili olarak planlama çalışmalarına başlandı. Vali Çiçek’in Adıyaman’da görevlendirilmesinin ardından yaptığı açıklama şöyle: “Bugün itibariyle İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu tarafından koordinatör vali olarak Adıyaman’a görevlendirilmem dolayısıyla 15 gündür yaralarını sarmak için mücadele verdiğimiz Elbistan’dan ayrılarak Adıyaman’a doğru yola çıktık. Elbistan’ı ve Elbistanlıları unutmayacağız.

Adıyaman’da yaraları sarmak için arkadaşlarımızla beraber sahadayız. Depremden etkilenen esnaflarımızın kullanımına sunulmak üzere çarşı yapımına başladık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.