DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Niğde Belediyesi’den Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi

Niğde Belediyesi’den Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi
17.03.2023
130
A+
A-

Niğde Belediyesi tarafından Özel İdare, İlçe ve Belde Belediyelerinde görevli personellere Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi verildi.
Ziraat Mühendisi Fatih Enes Demirbaş tarafından verilen “Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında düzenlenen Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi Niğde Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
HALK SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN EĞİTİMLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Halk sağlığını ilgilendiren bu tür eğitimlere büyük önem verdiklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; açılışta gerçekleştirdiği konuşmada,
“Belediyelerimiz ve İl Özel İdaremizden gelen değerli katılımcılarımız hastalık yayan vektörlerle mücadele yöntemleri konulu eğitime hepiniz hoş geldiniz. Sıtma, sarı humma, batı nil virüsü, zika virüsü, tifo, tüberküloz, difteri gibi hastalıkları yayarak Halk sağlığını tehdit eden Sivrisinek, karasinek gibi vektörlerle mücadele ederek halk sağlığını koruyan siz biyosidal ürün uygulayıcıları çok önemli ve stratejik bir görevi yürütmektesiniz. Dünya sağlık örgütünün verilerine göre dünyada en çok ölüm nedeni sivrisinek vektörü tarafından taşınan sıtma hastalığından olmaktadır.
HALK SAĞLIĞINI KORUMAYI BİRİNCİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINA YERLEŞTİRDİK
Niğde Belediyesi olarak halk sağlığını korumayı birinci önceliklerimiz arasına yerleştirdik ve sizlerin yapmış olduğu çalışmaları çok önemsiyoruz. Ayrıca yine Biyosidal ürün uygulamaları kapsamında covid 19 pandemi sürecinde yürüttüğünüz dezenfeksiyon çalışmalarından dolayı burada hepinize teşekkür ediyorum.Kimsenin korkudan bir yere yanaşamadığı zamanda sizler canlarınızı hiçe sayarak gereken ilaçlamaları yaptınız ve vatandaşlarımıza çok büyük hizmette bulundunuz. Hepinizden Allah razı olsun.
UYGULAYICILARIN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ BİR HUSUSTUR
Halk sağlığını ilgilendiren böyle kritik bir görevde hizmet verirken, doğru ürünlerin, doğru alanda, doğru zamanda ve doğru miktarlarda uygulanması önem arz etmektedir. Çünkü sizler ve ailelerinizin sağlığı bizim için önemlidir. Bu alanda kullanılan ürünlerin toksik ve ekotoksik etki göstermeleri nedeniyle riskli bir görevi icra etmektesiniz. Bunun için başta uygulayıcıların güvenliği önemli bir husustur. Hem bilgilerimizi tazelemek hem de unuttuğumuz bilgileri hatırlamak için bu eğitim organizasyonunu düzenledik. Hayırlı olması arzusuyla kolaylıklar dilerim.” İfadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen eğitimde Ziraat Mühendisi Fatih Enes Demirbaş tarafından katılımcılara Biyosidal Yönetmeliği, Biyosidal Yöntemleri ve Zararlı Mücadele Yöntemleri, Etiket-İlaç Uygulama Şekli ve Dozları, İlkyardım Eğitim ve Kişisel Koruyucu Donanımları ve Biyosidal İlaçlamada Kullanılan Ürünler konularında eğitim verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.