DOLAR 32,4908
EURO 34,7667
ALTIN 2.488,45
BIST 9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

‘Akın Gönen’ sevgisi doldu taştı

‘Akın Gönen’ sevgisi doldu taştı
03.05.2023
547
A+
A-

 

  

 

İsmet ÜNVER / Özel Haber 

Niğdeli Devlet Eski Bakanı Akın Gönen’in kaleme aldığı, “Bir Siyaset Adamının Türkiye’nin Sorunlarına Çözüm Önerileri- UMUTLUYUM” isimli kitabı için imza günü okuyucu ve sevenleriyle adeta dolup taştı.
29 Nisan Cumartesi günü İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Yakın Kitabevi’nde gerçekleştirilen Akın Gönen’in “Bir Siyaset Adamının Türkiye’nin Sorunlarına Çözüm Önerileri-UMUTLUYUM” adlı kitabının tanıtımı ve imza günü büyük ilgi gördü.
Yüzlerce kitapseverlerin ve Niğdelilerin yoğun katılım gösterdiği imza günü yaklaşık 5 saat devam etti. Deneyimli siyasetçi Akın Gönen’in bakanlığı döneminde yetiştirme yurtlarında kalan çok sayıdaki genç kendilerini devlet dairelerinde İş imkânı sağlayan eski Devlet Bakanı Gönen’i yalnız bırakmadı.

Deneyimli siyasetçi ve devlet adamı Akın Gönen’i yalnız bırakmayanlar arasında bulunan bazı STK üyeleri ise Akın Gönen hakkında açıklamalarda bulundu.

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLAN

Niğde YURT-AYDER Dernek BaşkanıUzm .Dr.Cevdet Türkyürek açıklamasında; “Sayın Akın GÖNEN , 20.Dönem Devlet Bakanımız , Niğde 17.Dönem, İzmir 18.Dönem, Manisa 20.Dönem Milletvekilimiz,Urfa Valiliği ve Belediye Başkanlığı, Çankırı Valiliği, Kaymakamlıklar, Serbest Avukatlık yapan, Birikimleri ve tecrübeleriyle, siyasete , siyasetçilere,Bürokrasi ve Bürokratları bilgi veren, yol gösteren, çalışmalarında ortak olan, Niğdemizin yetiştirdiği nadir İnsanlardan olan, Onurlu,Şerefli bir geçmişi olan,her zaman gurur duyduğumuz manevi babamız, Yetiştirme Yurdu Çocuklarının Babası, Kimsesiz yetim ve Öksüzlerin Kimsesi olan ,3413 Sayılı kanunun ,18 Yaşını dolduran Yetiştirme yurdu Çocuklarının Devlet Kurumlarında istihdam edilmesinin yasalaşması için Kanun teklifi hazırlayarak Meclise sunan ve kabul edilerek Resmi Gazetede 25.02.1988 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ve her yıl 1500 civarında çocuğun devlet kurumlarında işe yerleşmesini sağlayan,hayata tutunmalarını sağlayan,Devletine Milletine hizmetkar olmalarının önünü açan ,
Kıymetli Devlet Adamı Siyasetçi,Yetiştirme Yurdu ve Yetiştirme Yurtlarından Ayrılan Yurt Çocuklarının babası,YURTTAN AYRILANLAR DERNEKLER’ in öncüsü kadirşinas, Sayın Akın GÖNEN Beyfendiyi; bizlere sağlamış olduğu bu imkandan dolayı “ BU DÜNYADAKİ GERÇEK KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLAN,” Manevi BABAMIZA sonsuz şükranlarımızı , saygılarımızı sunuyoruz, her zaman dualarımızdasınız, En son yazarlığını yaparak yayınlanmış olan “UMUTLUYUM” isimli kitabınızdan dolayı teşekkür ediyoruz, başarılar ve devamını diliyoruz her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağız
Allahım Sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.”

EBEDİ ONURSAL BAŞKANIMIZ

Yurt Dernekleri Ege Bölgesi Güç Birliği Platformu Başkanı Aydın Yaşar’ın Gazetemiz 51HABERE yaptığı açıklamada devlet eski bakanı Akın Gönen’e devlet bakanlığı döneminde yurt çocuklarına sahip çıkarak bugüne kadar kamu da 60 bin kişiye iş istihdam sağladığı ve Umutlar hayatın pusulasıdır diyerekten yurt dernekleri ege bölgesi güç birliği platformu olarak 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu ve 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bünyesindeki kurumlarında devlet korumasında yetişerek hayata atılmış bizlere sahip çıkan bizi bizden iyi tanıyan rol modelimiz onur ve gurur kaynağımız fahri üyemiz ebedi onursal başkanımız 3413’ün mimarı emekli bürokrat devlet eski bakanı sayın Akın Gönen’in yazmış olduğu ‘’UMUTLUYUM’’ adlı kitabının tanıtım ve imza gününe katıldık . Hepimizden hepimize sonsuz teşekürler selam ve saygılar dedi.

YURT ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKTI!

İzmir Yetiştirme Yurtları Yurt Kardeşliği Dernek Başkanı Erdal Elmalı gazetemiz www.51Haber.com portalına yaptığı özel açıklamada; devlet eski bakanı Akın Gönen’e devlet bakanlığı döneminde yurt çocuklarına sahip çıkarak 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu ve 5395 sayılı çocuk koruma konunu kapsamında aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bünyesindeki kurumlarında devlet korumasında yetişerek hayata atılmış bizlere sahip çıkan bizi bizden iyi tanıyan onur ve gurur kaynağım şuana kadar 60 bin kişinin kamuda istihdamına katkıda bulunmuş ve aynı zamanda izmir yetiştirme yurtları yurt kardeşliği derneğinin kurulma aşamasında ve sonrasında maddi manevi olarak hep yanımızda olan 3413’ün mimari emekli bürokrat devlet eski bakanı sayın Akın Gönen’in yazmış olduğu umutluyum adlı kitabının tanıtım ve imza gününe katıldık . Katılarak bakanımızı yalnız bırakmayanlara sonsuz teşekkürler selam ve saygılar kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır Rabbim başımızdan eksik etmesin dedi.

İzmir yetiştirme yurtları yurt kardeşliği dernek başkanı Kral Yavuz’un www.51Haber.com’a  yaptığı açıklama da; Bakanımızın önderliğinde yurtlu kardeşlerimizin hayata tutunmaları bağlamında ve o dönem milletvekillerinin tamamının bu yasayı destekleyerek bizlere umut olmalarının öneminin ve anlam taşıdığının kavramış bizlerin dernek kardeşliğimizin orda bulunmalarının ve farkındalığının nitelikli şahsiyetlerimizi takdir ediyor, bakanımızın etkinliğine katılan katılmayan yüreği etkinlikte olan tüm arkadaşlara ve kardeşlerimize teşekkür ederim dedi.

 

 

RABB’İM BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Yurt Eğitim Sen İzmir Temsilcisi Leyla Adar’ın www.51Haber.com‘ a yaptığı özel açıklamada; AKIN Gönen baba, yurtta büyüyen çocuklara 2828 sayılı kanun maddesi ile en büyük babalığı yapmış olup gelecekte yaşanacak olan mağduriyetlerden çocukları büyük ölçüde korumuştur. Benim ‘’Tek Şahit’’ isimli şiir kitabımın çıkarılmasında da madden ve manen destekte bulunmuştur. Akın babanın güzellikleri desteklemesi ve teşvik etmesi de takdire şayandır. Ayrıca Akın baba ile Denge TV de yaptığımız programı da benim için unutulmayacak bir anı olmuştur. Akın babamızı çok seviyoruz. Baba diyorum çünkü bizleri gerçekten evlatları gibi gören hassas yürekli bir insandır kendisi. Tüm yurt kardeşlerim adına kendisine sonsuz saygılarımı sunarım.

Kendileriyle gurur duyduğumuz Niğdemizin değeri devlet eski bakanımız Sayın Akın Gönen’in bir siyaset adamının TÜRKİYE’NİN SORUNLARI çözüm önerileri ‘’UMUTLUYUM’’ adlı kitabının tanıtımının imza törenine katılmaktan onur ve gurur duydum.

Devlet eski bakanı Akın Gönen’in İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitler caddesindeki yankı kitab evindeki programa Orta Asya’dan 1600’lü yıllarda göç ederek Niğde’yi ata yurdu edinen hemşerilerimiz atalarından aldığı mirasla emin adımlarla mütevazi bir şekilde hayırseverliklerini devam ettiriyor olmalarından gurur duyduk. Niğde’nin değeri hemşerimiz sn. Akın Gönen’in bir siyaset adamının Türkiye’nin sorunlarına çözüm önerileri ‘’UMUTLUYUM’’ adlı kitabının tanıtımı ve imza gününe Niğde den davet üzerine katılmaktan gurur duydum. Niğde’nin yetiştirdiği Niğde’nin değeri Akın GÖNEN Niğde’nin Bor İlçesindeki çocukluğundan bakanlığa ve başbakan vekilliğine uzanan yaşam hikayesinin metinleştirilmesinin önemli olduğu fikrinden hareketle kendisiyle bu söyleşiyi gerçekleştirdik sayın GÖNEN in yaşam hikayesinin önemi sadece bir cumhuriyet öğretmenin oğlunun hayat basamaklarını başarıyla çıkarak devlet bakanı ve başbakan vekili olmasına dayanmıyor aynı zamanda bürokrasideki ve siyasetteki deneyiminin, bilgi birikiminin ve fikirlerinin zenginliğine dayanıyor sayın gönen in kaymakamlık, valilik, milletvekilliği ve bakanlık mertebelerine ulaşmasının hikayesini, diğer taraftan , Türkiye’nin bürokrasideki ve siyasal sistemindeki sorunlarla, tıkanıklarla ve arızalarla altmış yıla yakın bir süre bir mücadelenin aktörü olan bir bürokratın ve siyasetçinin bir kitabını okuyacaksınız bunların yanında sistem sorunlarının çözülmesine ilişkin olarak, yaşadığı deneyimin ve entelektüel uğraşlarının kendisine kazandırdığı bir akıl yürütmeye dayanan işlevsel ve güncel önerilerini okuyacaksınız.

BİYOGRAFİ

Akın GÖNEN 1942, Bor, Niğde, doğumlu Türk siyasetçidir.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi konusunda Master yaptı. Şanlıurfa Valiliği ve Belediye Başkanlığı, Çankırı Valiliği, serbest Avukatlık, XVII. Dönem (Ara Seçim) Niğde, XVIII. Dönem İzmir, XIX. Dönem Manisa, XX. Dönem Niğde Milletvekilliği, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı ile Devlet Bakanlığı yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Bilindiği gibi; 2828 sayılı Kanun kapsamında 13-18 yaş ve 18 yaşın üzerinde korunma kararının devamını gerektiren koşulları taşıyan korunmaya muhtaç çocukları Yetiştirme Yurtlarında barındırılmakta, eğitilmekte, her türlü fiziksel ve sosyal gereksinimleri karşılanarak, Kültürümüze, Geleneklerimiz, örf ve Adetlerimize, Cumhuriyetimize ve Atatürk İlkelerine bağlı, Laik, Demokratik, çağdaş, meslek sahibi bireyler olarak yetiştirilerek topluma kazandırılmaya çalışılmaktadır.
1988 yılında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununa ek bir madde eklenmesini sağlayan 3413 sayılı Kanun ile de son derece önemli bir konuda yeni bir ileri düzenleme yapılmıştır. Buna göre, kurumun koruması altında bulunan çocukların işe yerleştirilmesi konusu kanun güvencesine bağlanmış ve böylece yetiştirme yurtlarından onsekiz yaşını tamamlayan çocukların bir iş sahibi yapılmadan kurumdan ayrılmalarından kaynaklanan sorunlar çözüme kavuşturulmuştur.
Bu bağlamda 25.02.1988 tarih ve 3413 sayılı Kanun’da “Kamu Kurum ve Kuruluşları reşit olana kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bakılan ve korunan çocuklar için her yıl başında ki; hangi statüde olursa olsun serbest kadro mevcutlarının binde biri nispetindeki kısmını ayırarak bu çocuklar arasında yapılacak sınavda başarılı olanlar arasında atama yaparlar” denilmektedir.
3413 sayılı Kanunun amacı; her yıl sayıları giderek artan korunmaya muhtaç çocukları topluma kazandırmak, öğrenimini veya onsekiz yaşını tamamlayarak yurttan ayrılma aşamasına gelen gençleri sosyal güvenceye kavuşturmak ve üretim sürecine katmaktır. Bu sayede, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından korunma altına alınmış çocuklarımızdan her yıl kurumdan ayrılma aşamasına gelen 1500 civarında çocuğumuz gelecek endişesi duymadan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilmekte ve yeni yaşamlarına huzurlu ve mutlu bir şekilde başlayabilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.