DOLAR 32,3360
EURO 35,1838
ALTIN 2.245,69
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 6°C

Başkan Özdemir’in “İstanbul’un Fethi’nin 570. Yıl Dönümü” Mesajı

Başkan Özdemir’in “İstanbul’un Fethi’nin 570. Yıl Dönümü” Mesajı
28.05.2023
103
A+
A-

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethetmesinin temelinde yatan en büyük sebep, Hz. Peygamberin‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur’müjdesine mazhar olmasıdır:” diyen Başkan Özdemir mesajında;

“29 Mayıs 1453’te gemilerin karadan yürütülmesi ile gerçekleşen, çağ kapatıp çağ açan büyük fethin 570’inci yıldönümünü kutlarken, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kahraman askerlerini bir kez daha rahmetle anıyorum. Büyük dehasıyla, genç yaşta İstanbul’u fetheden büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu zaferi, milletimizin gücünü ve zekâsını bir kez daha tüm Dünya’ya ispatlamış, fetihten sonra gösterdiği adalet ve hoşgörüyle de tarihteki eşsiz yerini almıştır.

İstanbul, tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş, birçok milletin sahip olmak istediği önemli bir şehirdir. Peygamber Efendimiz ’in “İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır” Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu şehrin fethi, İslam’ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur. Bu şehir ilelebet bizim olacak ve ay yıldızlı bayrağımız ebediyen İstanbul’un semalarında dalgalanacaktır.

İstanbul’un fethinin 570. yıldönümünün bütün milletimize hayırlar getirmesi temennisiyle, başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.