DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 21°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 18°C

“Tabal Gastronomi Evi” Çok Sevildi

“Tabal Gastronomi Evi” Çok Sevildi
07.07.2023
168
A+
A-

Açıldığı günden bu zamana kadar vatandaşların büyük ilgisini çeken Tabal Gastronomi Evi şehrin tanıtım yüzü olmaya devam ediyor.

Niğde’nin birbirinden lezzetli, coğrafi işaretli yöresel ürünlerinin sunulduğu Tabal Gastronomi Evi Saruhan Mahallesi’ndeki tarihi Niğde evinde yerel lezzetleri tatmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi oldu.

Niğde’de kurulan eski bir Hitit uygarlığından ismini alan Tabal Gastronomi Evi, bu tarihi mekânda yöresel lezzetleri tatmak isteyenler için çeşitli alternatifler sunuyor.  Aynı anda 115 kişiye birden hizmet veren Tabal Gastronomi Evinde Niğde’nin yöresel mutfağına ait ürünler menüde yer alıyor.

Yapmış oldukları çalışmalarla Niğde mutfağını tanıtmayı amaçladıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Niğde Gastronomi Evi’miz vatandaşlarımızın büyük teveccühünü kazandı ve çok sevildi. Niğde’mizin birbirinden lezzetli, coğrafi işaretli yöresel ürünlerinin yapılıp sunulduğu Gastronomi Evimiz vatandaşlarımızın hizmet vermeye devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

 

TURİZME İVME KAZANDIRDIK

“Tabal Gastronomi Evi projesi ile şehrimizin turizmine yeni bir ivme kazandırdık.” diyen Başkan Özdemir; “İlimizin yemek kültürü binlerce yıllık tarihi geçmişinin yanında birçok medeniyetin izini taşımaktadır. Niğde Mutfağı Roma, Arap, Pers, Selçuklu ve Osmanlı kültürleriyle kendi damak tadını oluşturmuş bir mutfaktır. Bu projemiz ile Niğde’mizin yöresel mutfağında yer alan yemekler (coğrafi işarete sahip olan söğürme, ayva boranası vb.) hazırlayıp sunuyoruz. Burası ilimizin yemek kültürünün yansıtıldığı bir mihenk taşı, önemli bir sacayağı oldu inşallah. “Dedi.

 

YÖRESEL LEZZETLER SUNULUYOR

“Bu projemiz ile Niğde’nin yöresel mutfağında yer alan yemeklerin (coğrafi işarete sahip olan söğürme, ayva boranası vb.) uzman personeller tarafından hazırlanarak hizmete sunulmaktadır.” diyen Başkan Özdemir; “Maalesef şehrimizin önemli kültürel değerlerinden olan yöresel yemek ve ürünlerin üretiminde ve kente gelen ziyaretçilere sunumunda eksiklik dikkat çekmekteydi. Tabal Gastronomi evi projemiz ile bu eksikliği bir nebze olsun kapattığımıza inanıyorum. Bu projemizin gerçekleşmesi noktasında destek olan herkese buradan teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.