DOLAR 32,5103
EURO 34,8802
ALTIN 2.431,29
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 18°C

Niğde Belediyesi’nden Parklara Büfe Kütüphane

Niğde Belediyesi’nden Parklara Büfe Kütüphane
21.07.2023
222
A+
A-

Niğde Belediyesi, kentteki parklara kütüphane oluşturma projesi başlattı. Bu proje kapsamında, parklarda bulunan boş alanlar kütüphane olarak düzenlenecek ve vatandaşların ücretsiz olarak kitap okuyabilmeleri sağlanacak. İlk olarak eski Askerlik Şubesi ile Niğde Valiliği giriş kapısı yanına dört adet kitap büfesi yerleştirildi. Bu proje kapsamında, parklara yerleştirilen küçük büfeler içerisinde kitaplar bulunacak ve vatandaşlar bu büfelerden istedikleri kitabı ödünç alıp parkta keyifle okuyabilecekler.

Parklara yerleştirilen kütüphanelerde çeşitli türlerde kitaplar bulunacak. Roman, hikâye, şiir, tarih, bilim gibi farklı konularda kitaplar park ziyaretçilerinin hizmetine sunulacak. Kitaplar, okuyucular tarafından ödünç alınabilecek ve istendiği süre boyunca okunabilecek. Ayrıca, vatandaşlar kendi kitaplarını da park kütüphanelerine bağışlayabilecekler.

 

AMACIMIZ KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTIRMAKTIR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bu proje ile gerçekleştirmek istediğimiz, insanlarımızın kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve parkları daha cazip hale getirmektir. Parklarda bulunan kütüphaneler, vatandaşların doğa ile iç içe kitap okuma deneyimi yaşamasını sağlamaktadır. Ayrıca, çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığını geliştirmek için de önemli bir adım atılmıştır. Bu projemiz kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve parkları daha etkileşimli hale getirmek amacıyla başlatılmıştır. Vatandaşlarımız, parkları ziyaret ederek kitap okuma keyfini doğa ile birleştirebilecekler. Bu kütüphaneler, insanların kitap okuma alışkanlığını arttırarak, kültürel bir ortam oluşturmayı hedeflemektedir.”  Dedi

 

VATANDAŞLAR TARAFINDAN ÇOK SEVİLDİ

Niğde Belediyesi’nin parklara büfe kütüphane projesi, vatandaşlar tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Kitap okumak isteyenlerin, parklara giderek istedikleri kitabı ödünç alabilecek olması bilhassa gençleri çok memnun etti.  Bu proje hem çocukların hem de yetişkinlerin okuma alışkanlığını geliştirmek için önemli bir adımdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.