NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR “A TAKIMINI” BELİRLEDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE ‘‘BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILINA DNA İLE BİR BAŞLANGIÇ’’ SÖYLEŞİSİ
BELEDİYECİLİKTE TEKNOLOJİK ATAK
ERDEMLERİMİZLE VARIZ (ERVA) SPOR OKULLARI
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
12 AYIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞTURACAK İBADET “ŞEVVAL”
BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI
NİĞDE DAMIZLIK BİRLİĞİ’NİN SİLAJ BALYALARI TAHRİP EDİLDİ
YÖK NÖHÜ’DE “BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” KURULMASINI UYGUN BULDU
NÖHÜ’YE TÜBİTAK 1001 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” PROJE DESTEĞİ
GERÇEK MİLLİ EGEMENLİK MİLLET İRADESİNİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALINMASINDA!!!
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
KUMBUZOĞLU BİLSEYDİ?
BOR’DA AK PARTİ’YE TAM DESTEK
AKSARAY’IN 5’İ TÜRKİYE’NİN İLK 5 İÇİNDE OLAN 18 SEÇİMDEKİ TAM DESTEĞİNE “KURU TEŞEKKÜR!”
DOLAR 32,4841
EURO 34,6743
ALTIN 2.406,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Az Bulutlu
Niğde
20°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 12°C

Çamardı Doğa Ve Lezzet Tutkunlarını Ağırladı  

Çamardı Doğa Ve Lezzet Tutkunlarını Ağırladı   
28.08.2023
247
A+
A-

Doğa ve lezzet tutkunları, Niğde Belediyesinin düzenlediği Dağ, Doğa ve Dondurma festivali için Çamardı ilçesinde buluştu. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Orhan Hakalmaz’ın sevilen türküleriyle coşan katılımcılara, Ekim ayında “Gastro Niğde Festivalinin” yapılacağı müjdesini verdi.

 

Niğde Belediyesi’nce düzenlenen “Dağ, Doğa ve Dondurma Festivalinin” ertelenen Çamardı bölümü, Emli Vadisi’nde yapılan Doğa Yürüyüşü ve Çamardı ilçe merkezinde gerçekleştirilen Orhan Hakalmaz Konseri ile sona erdi.

Niğde Belediyesi’nin Çamardı İlçe Belediyesi ile birlikte bu yıl ikincisini düzenlediği Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali 21 -22 Temmuz tarihleri arasında Niğde merkezde gerçekleştirilmişti.

Sanatçılar Mustafa Ceceli ve Manuş Baba’nın konserleriyle renk kattığı festivalin, 23 Temmuz’da Çamardı ilçesinde düzenlenmesi planlanan son bölümü ise Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu’nun babası Yakup Soylu’nun vefatı nedeniyle ertelenmişti.

Festivalin ertelenen Çamardı bölümü 27 Ağustos Pazar günü, Çamardı ilçe sınırlarındaki Emli Vadisi’nde Doğa yürüyüşü ile başladı. Doğa Yürüyüşüne Niğde Valisi Cahit Çelik, AK Parti Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, Çamardı Hükümet Meydanında, hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.

Vatandaşlara dondurma ve tatlı ikramının yapıldığı konser alanı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa severlerle doldu taştı.

DONDURMANIN YANINA TATLI DA EKLENECEK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, festivali geleneksel hale getireceklerini belirterek; “Aslında festivalimiz Dağ, Doğa ve Dondurma olarak adlandırıldı, ancak tatlıya haksızlık etmiş gibi hissediyorum. Gelecek yıl tatlıyı da programa dahil etmeliyiz. Çünkü Çamardı denince akla dondurma ve tatlı geliyor, aynı zamanda dağlar ve doğa geliyor. İlçemiz o kadar değerli ve anlamlı ki. Bu çok kıymetli ilçemizi Türkiye’de ve dünyada henüz yeterince tanıtamadık. İnşallah bu festivaller, ilçemizin ve şehrimizin tanıtımına vesile olacak, bu konuda öncülük yapacak.” Dedi.

GASTRO NİĞDE FESTİVALİ MÜJDESİ

Niğde’yi ‘festivaller şehri’ yapmaya söz verdiklerini de anımsatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Gençlik festivali, patates festivali, elma festivali ve Çiftlik ilçemizde kardan adam festivali düzenledik. Ekim ayında ise 6, 7 ve 8 Ekim tarihlerinde Gastro Niğde’yi düzenleyeceğiz. Niğde’nin yöresel yemeklerini ve ilçelerimizin özel tatlarını hem ülkemize hem de dünyaya tanıtacağız.” Şeklinde konuştu.

Niğde’nin geleceğinin parlak olduğuna vurgu yapan Başkan Özdemir, 10 bin daha eski bir geçmişe sahip olan bu kadim kenti, önce Niğde’ye ve Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya tanıtacaklarını da sözlerine ekledi.

Konsere Vali Cahit Çelik, Milletvekilleri Cevahir Uzkurt ve Cumali İnce, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, protokol üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.