DOLAR 32,4704
EURO 34,8750
ALTIN 2.433,14
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C
Per 19°C

TÜGVA ANKARA’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ: İL TEMSİLCİSİ İSMAİL YEĞİN OLDU

TÜGVA ANKARA’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ: İL TEMSİLCİSİ İSMAİL YEĞİN OLDU
01.09.2023
173
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı Ankara İl Temsilciliği 4. Olağan Genel Kurulu, Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük gençlik hareketlerinden olan TÜGVA’nın 10. Yılında gerçekleştirilen genel kurula Ankaralı gençler yoğun ilgi gösterdi.

Genel kurulda TÜGVA Ankara İl Temsilciliği görevine İsmail Yeğin seçilirken, yeni dönemde görev yapacak yürütme ve yönetim kurulu da belli oldu.

Programa TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, Mütevelli ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Milletvekilleri Kurtcan Çelebi, Osman Gökçek, Zehranur Aydemir, Av. Zeynep Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili, AK Parti Büyükşehir ve Keçiören Meclis Üyesi Av. Fatih Ünal, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan kurulu seçildi. Protokol konuşmalarında milletvekilleri, belediye başkanları ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan katılımcılara hitap etti.

Türkiye yüzyılında gençlerin önemine vurgu yapılan konuşmaların ardından TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci gençlerin coşkulu alkışları eşliğinde kürsüye geldi.

“Yeni nesil gençlik vakfı mottosuyla, 10 yıl önce İstanbul’un manevi ikliminde kurulan vakfımız gün sonu itibariyle 81 il, 571 ilçe, 300’e yakın gençlik binasıyla Türkiye’nin en büyük gençlik hareketine dönüşmüştür.” diyen TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci konuşmasında önemli konulara değindi.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci “Türkiye Gençlik Vakfı’mızın mücadelesi her zaman hakkaniyet, adiliyet, ahlakiyet mücadelesi olmuştur. Ümmet, millet, büyük Türkiye mücadelesi olmuştur. Hiç şüphemiz yok ki bütün çalışmamız, gösterişimiz, muştumuz, fikrimiz, gayemiz Allah rızası içindir. Buradan özelikle yeni yönetim kurulumuza açık bir şekilde söylemek istiyorum. Makam kulluk makamıdır, vakit geceyi gündüze katma vaktidir. İrade çevikleşme, çelikleşme iradesidir. Bu duygu ve düşünceyle gençlerimizin gecesine gündüz, çölüne yağmur olacağız. İlimde, fende, teknolojide en üst düzeyi hedefleyeceğiz. Onların yüzündeki en ufak bir tebessüm için çalışacağız. Belde belde dolaşacağız.” İfadelerinde bulundu.

“BU ÜLKENİN EVLATLARINI CİNSİYETSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞANLARA DUR DİYECEĞİZ”

Beşinci konuşmasının devamında “Bu ülkenin evlatlarını cinsiyetsizleştirmeye çalışanlara, milliyetsizleştirmeye çalışanlara ve dinsizleştirmeye çalışanlara koca bir dur diyeceğiz. Bunun için mücadelemizi vereceğiz.” İfadeleriyle sürdürdü.

TÜGVA ANKARA İL TEMSİLCİSİ İSMAİL YEĞİN OLDU

Yeni yönetimin teşekkülünde TÜGVA Ankara İl Temsilcisi seçilen İsmail Yeğin, TÜGVA Ankara Yürütme ve Yönetim Kurulu üyelerinin sahneye davet edilmesinin ardından katılımcılara hitap etti.

TÜGVA Ankara İl Temsilcisi İsmail Yeğin konuşmasında “Ortaokullardan başlayarak liselere, üniversitelere hatta çalışan genç kardeşlerimize dahi ulaşarak TÜGVA idealini onlarla paylaşmak gibi büyük bir misyonumuz var. Bu misyon Sultan Alpraslan’dan Fatih Sultan Mehmet Han’a; Said Halim Paşalardan, Mehmet Akifler’e oradan da bizlere tevarüs eden “dert sahibi olabilme” mirasıdır. Tarih serüvenimiz göstermiştir ki; ancak medeniyetinin, tarihinin, gerçekliğinin farkında ve ait olduğu çağın gerekliliklerini kuşanmış nesiller bu mirası ayakta tutabilecek kudrete sahiptir. TÜGVA bu manada hepimiz için bir kılavuzdur.” İfadelerinde bulundu.

İSMAİL YEĞİN “SÖZ VERİYORUM”

“Bizler Ankara’da sayısı 1.5 milyonu geçen her bir gencimizin gönlüne talibiz. Bu davada öncelikle var olmanın öneminin de farkındayız. Bu bakımdan ilimizde ve 25 ilçemizde kuracağımız teşkilatlarımızla 808 ortaokul, 859 lise, 24 üniversitenin tamamında gençlerimizi daha donanımlı, daha bilinçli ve daha özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirmek için çabalayacağız.

Bu azim ve şuurla, Ankara ilinde ulaşılmamış tek bir genç kalmayana dek, inanç ve gayretle çalışacağıma, teşkilatın temel unsuru olan samimiyet çizgisinde duracağıma, medeniyetimizin, tarihimizin ve inancımızın bizlere yüklediği misyon ve vazifenin farkında olup, ideallerimize maddi ve manevi katkı sağlayacağıma, her daim Hakkı üstün tutacağıma, teslimiyette Ebu Bekri, adalette Ömer’i, hoşgörüde Osman’ı, ilimde Ali’yi, hayatta Hz. Peygamber(sav)’i örnek alacağıma, görev aldığım süre zarfında gece gündüz demeden, Türkiye Gençliği için canla başla çalışacağıma söz veriyorum.” diyen TÜGVA Ankara İl Temsilcisi İsmail Yeğin “Kıymetli tensipleriyle şahsıma Ankara gençliğine hizmet etme fırsatını veren Genel Başkanım, ağabeyim İbrahim Beşinci’ye, vakfımızın kuruluşundan bugüne gençlerden desteğini esirgemeyen Hazine ve Maliye eski Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerimize verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

TÜGVA Ankara Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu;

İSMAİL YEĞİN İL TEMSİLCİSİ

YUSUF İSLAM AK TEŞKİLAT KOORDİNATÖRÜ

MURAT BAŞEĞMEZ ÜNİVERSİTE KOORDİNATÖRÜ

AHMET YILDIZ LİSE KOORDİNATÖRÜ

TAHA KAPSAL ORTAOKUL KOORDİNATÖRÜ

BURAK MEŞE EĞİTİM KOORDİNATÖRÜ

FATMA ŞAHİN KADIN AİLE KOORDİNATÖRÜ

MUSTAFA COŞKUN SPOR KOORDİNATÖRÜ.

BAYRAM POLAT KURUMSAL İLETİŞİM SORUMLUSU

AYKUT AKALIN ÇALIŞAN GENÇLİK KOORDİNATÖRÜ

MUHAMMED SÜZGEÇ İDARİ VE MALİ İŞLER SORUMLUSU

HALİL BOZDAĞ SEKRETERYA VE TOYS SORUMLUSU

ESRA ESER ÜNİVERSİTE HANIM KOORDİNATÖRÜ

İREM ŞAHİN LİSE HANIM KOORDİNATÖRÜ

NEZAHAT SAVACI ORTAOKUL HANIM KOORDİNATÖRÜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.