DOLAR 32,3891
EURO 34,5551
ALTIN 2.384,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Az Bulutlu
Niğde
20°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 12°C
Paz 12°C

Niğde Belediyesi’nden “Hareketlilik Haftasına” Özel Bisiklet Turu

Niğde Belediyesi’nden “Hareketlilik Haftasına” Özel Bisiklet Turu
15.09.2023
93
A+
A-

 

 

Niğde Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, kent merkezinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek.  16 Eylül’de Niğde Belediye binası önünden başlatılacak ‘bisiklet turu’ ile startı verilecek olan etkinlikler kapsamında, Yeni Çarşı’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce farklı branşlarında spor gösterileri sunulacak.

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

BİSİKLET TURU

Niğde Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenleyeceği etkinlikler, 16 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak. Niğde Belediye binası önünden startı verilecek bisiklet turu, Derbent Kavşağı istikametinden Yeni Çarşı güzergahına kadar devam edecek.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SPOR GÖSTERİLERİ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in de katılacağı bisiklet turu etkinliğinin ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Yeni Çarşı’da spor gösterileri sunulacak. Farklı spor branşlarında yerel sporcuların sportif gösteriler sunacağı etkinlikler cumartesi günü 19.00’da başlayıp 21.00’e kadar devam edecek.

YETİŞKİNLER DE BİSİKLETE KULLANMALI

Hareketliliğe ve bisiklet kullanımının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bisikletin sadece çocuklar ve gençler tarafından değil, yetişkinler tarafından da kullanımının artırılması gerektiğini belirtti.

BİSİKLET YOLUMUZU UZATTIK

Derbent Kavşağından başlayarak, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsünün kavşağına kadar devam eden bisiklet ve yürüyüş yolunu, yaklaşık 2,5 kilometre daha uzatarak, Bor ilçe sınırlarına kadar uzatıyor olduklarını belirten Başkan Özdemir; “Bisiklet ve yürüyüş yolunun daha kullanılabilir olması için gerekli düzenlemeleri de yaptık.” Dedi.

ŞEHRİMİZE YENİ SPOR TESİSLERİ KAZANDIRIYORUZ

Niğde Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu her daim desteklediklerine de vurgu yapan Başkanı Özdemir; “Bucakçayır mevkiine yeni spor sahaları yaptık. Buraya bölgemizin en büyük spor tesislerini kurduk. Mahallelerimizi halı sahalarda donatıyoruz. Çünkü gençlerimizi ve vatandaşlarımızı hareketli bir yaşama teşvik ediyoruz, bu noktada tüm altyapı eksiklerini gideriyoruz.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN ETKİNLİĞE DAVET

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tüm vatandaşları 16 Eylül Cumartesi günü düzenleyecekleri etkinliklere de davet ederek; “Hep birlikte bisikletimize binip, farkındalık oluşturmak istiyoruz. ‘Harekette bereket var’ diyerek, tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya, hareketli olmaya davet ediyoruz. Şehir içinde ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımına yoğunlaşılmasını önemsiyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle, vatandaşlarımızı hareketli bir yaşam tarzı benimsemeye ve çevre dostu ulaşım yöntemlerine teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bisiklet turu ve spor gösterileriyle aynı zamanda Niğde’nin güzelliklerini keşfetme ve spor yapma fırsatı sunuyoruz. Tüm Niğde halkını bu etkinliklere katılmaya ve aktif bir yaşam sürmeye davet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.