DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Parçalı Bulutlu
Niğde
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C
Çar 28°C

Üniversite’de hasat zamanı

Üniversite’de hasat zamanı
26.09.2023
201
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde 140 dönüm silajlık mısır hasadı yapıldı.

Modern tarım uygulama alanlarındaki eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetleriyle öğrenciler ile bölge çiftçilerine önemli katkılar sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleşen hasada Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Bilgehan Güney ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinden öğrenciler katıldı.
HASATTAN ELDE EDİLEN SİLAJ, MERKEZDE YEM OLARAK KULLANILACAK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, 140 dönüm arazi üzerinde gerçekleşen hasadımızın merkezimizdeki hayvancılık uygulamalarında yem olarak kullanılacağını belirtti. Hasadın merkez bünyesinde öğretim üyelerimiz ile öğrencilerimizin eğitim öğretim ve bilimsel araştırmaları için ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, hasadımızın her iki alan için de hayırlı olması dileklerinde bulundu.
MERKEZİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri sayesinde Üniversitemizin tarım alanında Türkiye’de birinci olduğunu hatırlatan Rektör Uslu, ayrıca ‘‘Merkezimizi her geçen gün daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye’de bu alanda marka olan Üniversitemizi uluslararası ölçekte de önde gelen bir yükseköğretim kurumu yapmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.
Program, Rektör Uslu’nun merkez bünyesindeki diğer uygulama alanlarında yürütülen faaliyetleri yerinde incelemesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.