DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

‘’Peygamberimiz, İman ve İstikamet’’

‘’Peygamberimiz, İman ve İstikamet’’
01.10.2023
129
A+
A-

Mevlid-i Nebi Haftası Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesinde ‘’Peygamberimiz, İman ve İstikamet’’ temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Yeşilgölcük kasabasında bulunan tüm Camii ve Kuran Kursları ziyaret edilerek, din görevlilerine hediyeler takdim edildi. Okulun mescidinde kılınan Cuma namazının ardından; Anasınıfı, Ortaokulu ve Lise kademesindeki öğrencilere gül suyu ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Peygamber Efendimizi Anma Programı Kuranı Kerim tilavetiyle başlayıp, Okul Müdürü Ahmet Tayfun EREN’in konuşmasıyla devam etti. Okul Müdürü Ahmet Tayfun EREN konuşmasında:

’’Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler; Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in günümüzden 14 asır önce 571 senesinde Âlemlere Rahmet olarak dünyaya gelmesi vesilesiyle Mevlid-i Nebi haftasını idrak ediyoruz. Bizleri kendisine ümmet yapan Allah’a şükrederken, Peygamber Efendimize de Salat ve Selam ediyorum. Hazreti Peygamberimiz, 14 asır evvel, insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran ilahi mesajı getirmiş ve yüce ahlakı ile tüm insanlığa örnek olmuştur.

O(sav) Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş peygamberdi.

O(sav) Yaradanın habibim diye seslendiği efendiler efendisiydi.

O(sav) Hâtem’ül enbiya idi.

O(sav) son Peygamber’di.

O(sav) miraçta peygamberlere namaz kıldıran imamdı.

O(sav) insanlığın kılavuzuydu, rehberiydi, önderiydi.

O’nu(sav) ve ashabını aç bıraktılar, zulmettiler, işkencelerden geçirdiler, tahkir ettiler, dışladılar, toplumun dışına ittiler.

Dayanamadı o çok sevdiği Mekke’yi, mükerrem sıfatlı Mekke’yi, evini-yurdunu terk etmek zorunda kaldı.

Sığındığı bir mağarada yol arkadaşı, Hz. Ebubekir efendimiz O’nun hüzünlendiğini görünce dudaklarından; Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımıza da ilham olan şu ilahi mesajlar döküldü.

”La Tahzen İnnallâhe Meanâ”…

Korkma, çekinme, üzülme, hüzünlenme, ye’se kapılma, Allah bizimle beraberdir. Dedi.

Bizler bu hafta vesilesiyle Efendimizin hayatında nasıl bir ahlak üzere olduğunu öğrenmeli ve onun ahlakıyla ahlaklanmaya çalışmalıyız. Bizler onu örnek aldıkça geleceğimiz sağlam temeller üzerinde ilerleyecek ve dünyamız cennete dönecektir. Çünkü Yüce Allah’ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yegâne yolu, Peygamber’imizin yolundan gitmektir.

Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yiğit evlatları;

Yüce Allah tarafından Hüd suresi 112. Ayette bize gelen emir son derece açıktır;

”Festekim Kemâ Ümirte”…

”Emrolunduğun gibi dosdoğru ol”…

Ancak doğru olursanız kazanırsınız,

ancak dik durursanız kazanırsınız,

rüzgâra göre eğilen, rüzgâra göre yön değiştiren,

kalıba göre şekil alan, ilke tanımayan, çizgi tanımayan,

ahlak ve edep tanımayan hiçbir kişi zafer kazanamaz,

başarı sağlayamaz, menzile ulaşamaz.

Yüce dinimiz İslam’ın gayesi, erdemli birey, faziletli toplum ve huzurlu bir dünya inşa etmektir. Bu gayeye uygun bir hayatın en önemli göstergesi de iman ve istikamettir.

İman ve istikamet hususunda müminler için en güzel örnek, hiç şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Cenab-ı Hak, inanç, ibadet ve ahlakta istikametin yolunu göstermek için rahmetinin bir tecellisi olarak onu insanlığa rehber seçmiş; sırat-ı müstakimin ve güzel ahlakın gerektirdiği davranışları onun şahsında insanlığa öğretmiştir.

Sevgili Peygamberimizin dünyamıza teşriflerini kutladığımız bu haftanın aziz milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’ Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.