DOLAR 32,4940
EURO 34,8268
ALTIN 2.438,38
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

Eğitim ve Araştırma’da mavi kod tatbikatı

Eğitim ve Araştırma’da mavi kod tatbikatı
03.10.2023
139
A+
A-
Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlıkta kalite standartları çerçevesinde Mavi Kod tatbikatı yapıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik idari bina, çocuk hastanesi ve göğüs hastanesi ek binalarında yapılan tatbikatta senaryo gereği, hasta birden göğüs ağrısı ve nefes darlığı yaşadığını belirtir. Hastaneye en yakın yer olan dahili telefon üzerinden 2222 aranarak mavi kod çağrısı yapıldı. Mavi kod ekibi 3 dakikada olay yerine ulaşarak, mavi kod veren kişi tarafından hasta ile ilgili bilgi aldı ve hastayı acil servise nakil için klinikten çıkardı. Acil serviste hastaya tüm müdahaleler yapılarak mavi kod bitirildi. Çok telaşlı olan hasta yakınına, sağlık personelleri tarafından hastaya yapılan müdahale ili ilgili bilgi verildi.
Yapılan Mavi Kod Tatbikatı ile ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya, “Bugün hastanemizde Mavi Kod tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Mavi Kod hastanelerde uygulanan ve yaşamı tehdit altında olan bireylere acil yaşam desteği sağlamak için uygulanan bir acil durum kodudur. Hastane içinde hasta ya da hasta yakınlarının tıbbi destek gerektiği zamanlarda bu durumu ilk fark eden sağlık görevlisi 2222 nolu mavi kod numarasını arayarak acil çağrı yapar.
Mavi Kod da görevli ekipler en fazla 3 dakika içinde olay yerine ulaşarak hastaya gerekli tıbbi yardımı sağlayarak ekip başı olan doktorun uygun gördüğü yerde hayati desteğin devamı için hastanın güvenli transportunu gerçekleştirir. Bugün yaptığımız Mavi kod tatbikatı ile mavi kod uygulama prosedürlerinin işleyişi ile ilgili durumu yerinde değerlendirmiş olduk. Tatbikatı planlayan kalite koordinatörümüze ve görev yapan tüm personellerimize teşekkür ederim.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.