DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 18°C

Üniversitemizin Uygulamaları Örnek Olmaya Devam Ediyor

Üniversitemizin Uygulamaları Örnek Olmaya Devam Ediyor
12.02.2024
101
A+
A-

Ankara Üniversitesinden bir heyet, Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye’deki 11 pilot üniversite arasında yer alan, Enerji Verimliliği’nde (ÜNVER-2) Birinci ve Sıfır Atık’ta En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi Üniversitemizin uygulamalarını yerinde incelemek üzere Üniversitemizi ziyaret etti.
Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Nadir Soylu ve yönetim ekibinin gerçekleştirdiği ziyarette, konuklara Üniversitemizin projeleri Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sunumla anlatıldı, akabinde uygulamalarımızı yerinde görmek adına saha gezisi düzenlendi.

Heyeti karşılayan Genel Sekreter Vekilimiz Abdulgani Özkan ve Atık Yönetimi Koordinatörümüz Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci, konuklara laboratuvarlarımızı ve tesislerimizi gezdirdi. Ziyarette Üniversitemizin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projeleri ile sıfır atık uygulamaları yerinde incelendi.

Program kapsamında Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda bulunan Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Endüstriyel Hammaddeler ve Yapı Malzemeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 3. Sınıf Atık Getirme Merkezi ziyaret edildi.

Ziyaretlerde Merkezlerimizin yöneticileri tarafından gelen heyete bilgiler verildi. Ayrıca konuklar, yerleşkemizde bulunan merkez ve tesisleri yakından inceleyerek Ankara Üniversitesinde uygulayacakları projelerde Üniversitemizin deneyimlerinden yararlanacaklarını ifade ettiler.

Ziyaret günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.