Üniversitemizde “Öğrenci ve Akademisyen Buluşması” Programı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Niğde Milletvekili, Önceki Dönem KOSGEB Başkanı ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla “Öğrenci ve Akademisyen Buluşması” programı gerçekleştirildi. öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde öğrenci ve akademik personelimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik ve il protokolü katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmalarının akabinde öğrencilere yönelik “Genç Girişimciler İçin Başarının Sırları ve Girişimcilik Destekleri” konulu söyleşi programıyla devam etti. Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Ayrıca programda girişimcilik desteği alarak Üniversitemiz Niğde TEKNOPARK A.Ş.’de firma sahibi olan öğrencilerimiz de kendi başarı hikâyelerini anlattılar.
Programın ikinci kısmında Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un moderatörlüğünde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal akademisyenlerimizin sorularını yanıtladı. TÜBİTAK’ın akademisyenlere sunduğu proje destek programları hakkında bilgi veren Mandal, ayrıca bu hususta akademik personelimize önerilerde bulundu. Programda TÜBİTAK’ın proje ve girişimcilik destekleriyle Niğde TEKNOPARK A.Ş.’de firma sahibi olan Üniversitemiz öğretim üyeleri, destek süreçleriyle ilgili tecrübelerini de paylaştı.
“Niğde’ye Bilim Merkezi Açılacak”
Programda konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik “Üniversitemiz insan kaynakları anlamında güçlü ve bu anlamda önümüzdeki dönemlerde daha fazla TÜBİTAK destekleri alacağımızı düşünüyorum. Niğde bir tarım kenti, aynı zamanda özellikle teknoloji anlamında son dönemlerde ciddi atak içerisinde olan bir kent. Bir Teknopark’ımız var şu an faaliyette bulunan, iki tane organize sanayi bölgemiz var. Yapımı devam eden sanayi bölgemiz var. Dileğimiz hem üniversitemizin hocalarının hem de öğrencilerinin hazırladığı projeler TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı, KOSGEB destekleri ile hem istihdam hem de yatırım anlamında ilimize katkı sağlayacak.” dedi.
“Projelerimiz Destek Almaya Devam Edecek”
Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ise programın açılışında yaptığı konuşmada Üniversitemizin son iki yılda TÜBİTAK’tan aldığı desteklere değindi. “Üniversitemiz akademisyenleri yaklaşık 60 adet bilimsel araştırma projesiyle TÜBİTAK’ın çeşitli destekleme programlarına başvuru yapmışlardır. 2022 yılındaki 36 başvurunun sekizi (8) destek hakkı kazanırken, 2023 yılında 14 başvuru yapılmış ve bunların dokuzu (9) destek almıştır.” diyen Rektör Uslu, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programına ise son iki yılda toplam 720 öğrenci projesiyle başvurulduğunu ifade etti.
Üniversitemizde “Araştırma Dekanlığı”nın da kurulmuş olduğunu ifade eden Rektörümüz, ilgili dekanlığımızın da en kısa zamanda hizmete gireceğini belirtti. Konuşmasında Üniversitemizin birçok alanda bilim, ar-ge, teknoloji ve inovasyondaki başarıdan başarıya koştuğunu vurgulayan Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bilimsel araştırma ve geliştirme, yenilikçilik ve girişimcilik kültürünün ise tüm paydaşlarımıza kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Hediye Takdimleri ve Proje Desteği Alan Öğrencilere Belge Takdimi
“Öğrenci Buluşması” programının sonunda TÜBİTAK’tan proje desteği alan öğrencilerimize başarı belgeleri takdim edildi. “Akademisyen Buluşması” programının sonunda ise Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.
Program günün anısını çekilen fotoğrafla son buldu.