DOLAR 32,5251
EURO 34,9037
ALTIN 2.438,04
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C

Üniversitemizde Arıcılıkta Yeni Uygulamalar Eğitimleri Başladı

Üniversitemizde Arıcılıkta Yeni Uygulamalar Eğitimleri Başladı
06.03.2024
80
A+
A-

Üniversitemizde Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle “Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Kursu” düzenlendi.
Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimin açılışına Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nafiz Tok ve Prof. Dr. Ersin Aydın, Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mithat Akgün, Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal, Niğde TKDK İrtibat Ofisi Uzmanı Mustafa Özkan, arı yetiştiricileri, Üniversitemiz akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerimiz katıldı.

Eğitimde konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nafiz Tok konuşmasında, “Bu bölge için tarım ve hayvancılık bölgesel kalkınmanın çok önemli bir boyutunu oluşturuyor. Buna uygun olarak Üniversitemiz de öncelikli araştırma alanlarından biri olarak tarım ve gıdayı seçmiş bulunuyor. İsabetli bir seçim. Hem bu çerçevede araştırma faaliyetlerimizi yürütüyoruz hem de toplumsal sorumluluk anlayışı kapsamında toplumsal katkı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu eğitim de bu çerçevede düşünülebilir.” dedi.


Tarım alanında uzman akademisyenlerin vereceği eğitimler, Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde üç gün sürecek ve bölgedeki arı yetiştiricilerine verimli arıcılık uygulamaları eğitimleri verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.