DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 21°C

TİGAD Genel Başkanı Geçgel: Kadınların bir günü değil her günü kutlanmalı

TİGAD Genel Başkanı Geçgel: Kadınların bir günü değil her günü kutlanmalı
08.03.2024
82
A+
A-

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, “Kadınların sadece bir gününün değil her gününün kutlanması gerekir. Kadınlar toplumun her alanında hak ettikleri pozisyonlarda söz sahibi olmalıdır.” dedi.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını anımsatan Geçgel, kadınların, toplumların temelini oluşturduğunu söyledi. Kadınların toplumda hak ettikleri değeri görmesi ve eşitlik ilkesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Geçgel, şunları ifade etti: “Kadınların sadece bir gününün değil her gününün kutlanması gerekir. Kadınlar toplumun her alanında hak ettikleri pozisyonlarda söz sahibi olmalıdır.”

“Kadın hakları için hukuki düzenlemeler güçlendirilmeli”

Kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın son bulması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurgulayan Geçgel, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda daha güçlü bir konuma gelmeleri için gereken adımların atılması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, “Kadınların karar alma süreçlerine daha fazla katılımının teşvik edilmesi ve kadın haklarının korunması için hukuki düzenlemeler güçlendirilmelidir.” dedi. Geçgel, kadınların her alanda başarıya ulaşmaları için desteklenmelerinin önemine işaret ederek, “8 Mart sadece bir kutlama günü değil, kadın hakları mücadelesinin devam ettiği bir gündür. Bu bilinçle hayatımızı özel kılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.