DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ

BAŞKAN ÖZDEMİR: NİĞDE’YE MODERN VE NİTELİKLİ YENİ BİR SANAYİ SİTESİ DAHA KURACAĞIZ
18.03.2024
115
A+
A-

BÜYÜK PROJELERİN MİMARINDAN SANAYİ ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küçük sanayi işletmelerine nitelikli ve modern çalışma ortamı sağlayacak yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını müjdeledi.

Adana-Kayseri yolu üzerinde kurulacak Yeni Sanayi Sitesi’nde farklı ebatlarda 1000 işyeri tesis edeceklerini belirten Başkan Özdemir, burada küçük işletmelerin üretim kapasitesini artırarak yerel ekonomiye canlılık kazandırmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

 

ADANA- KAYSERİ YOLUNA YENİ SANAYİ SİTESİ

Sadece Niğde’nin değil, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında gösterilen “Eski Sanayi Sitesi Dönüşüm ve Gelişim Projesinin” mimarı olan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni dönemde de küçük sanayi işletmelerine yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sanayi esnafının modern ve nitelikli çalışma ortamında faaliyet sürdürebilmesi için Adana- Kayseri yolu üzerinde yeni sanayi sitesi kuracaklarını açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu bölgede sanayi sitesi yapımına uygun bulduğumuz 300 dönümlük alanın 140 dönümünü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan satın aldık. Burada sanayi sitesi projesini geliştirmek için alanında uzman olan ekip arkadaşlarımızla çalışma başlattık” dedi.

 

1000 ADET YENİ SANAYİ DÜKKANI

Yeni kuracakları sanayi sitesinde farklı büyüklüklerde 1000 adet işyeri tesis edeceklerini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, işyerlerinin bir kısmını, halen kent merkezinde faaliyetlerini sürdüren keresteciler, mermerciler ve mobilyacılara tahsis edeceklerini bildirdi.

 

MODERN VE NİTELİKLİ İŞ ALANLARI

Kuracakları yeni sanayi sitesinde işyeri açacak sanayi esnafının tek çatı altında daha verimli çalışmalar yürütebileceğine işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, buradaki işletmelerin nitelikli ve modern bir çalışma ortamına kavuşacağını vurguladı.

Kuracakları yeni sanayi sitesinin sosyal donatı alanları, rekreasyon ve peyzaj çalışmaları, sosyal tesisleri ve otoparkları ile modern bir sanayi alanı olacağını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Burada faaliyetlerine başlayacak olan sanayi esnafımız modern çalışma ortamları ile yerel ekonomiye de ciddi katkıda bulunacaklar” diye konuştu.

 

STRATEJİK KONUM AVANTAJI

Kuracakları yeni sanayi sitesinin, altyapı çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl işletmelerin faaliyete başlayacağı Yeni Organize Sanayi Bölgesine de çok yakın olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Ankara-Niğde otoyolunun açılması, sanayicilere uygulanan 6. Bölge teşviklerinin cazip olması, limanlara yakınlığı, yatırımcıları Niğde’ye yönlendirdi. Kuracağımız yeni sanayi sitemiz de stratejik konumu itibariyle esnafımıza önemli avantajlar sağlayacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.