DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

VALİ CAHİT ÇELİK’TEN KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLAMA MESAJI

VALİ CAHİT ÇELİK’TEN KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLAMA MESAJI
22.03.2024
69
A+
A-

Ülkemizde, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini aşılamak ve kütüphanelerin gelişmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl mart ayının son haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bizler de bu hafta, kütüphanelerimizin önemini vurgulamak ve onların sunduğu değerli kaynaklara dikkat çekmek için Kütüphaneler Haftası’nı kutluyoruz.

Bilgi ve kültür hazinesi olarak uygarlığın gelişimine ve yaşam boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan kütüphanelerimiz, insanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olup, tüm dünyada medeniyet ve kültürlerin en önemli hafızasıdır.

Kütüphaneler, bilgiye erişimi kolaylaştırmanın yanı sıra okuma alışkanlığını teşvik eden, öğrenmeyi destekleyen ve toplumumuzun kültürel zenginliğini artıran önemli kurumlardır. Okumak, araştırmak, sormak, sorgulamak, düşünmek, analiz etmek ve sonuca ulaşmanın, ‘Birey’ olabilmenin olmazsa olmaz şartları olduğu göz önünde bulundurulduğunda kütüphanelerimiz, toplumsal gelişimin ve bilinçlenmenin sağlanmasında hayati derecede önemlidir.

Kütüphaneler, bünyesinde barındırdığı kitaplar ile bilginin paylaşılmasını sağlamakta, bir arada toplanan bilgilerin gelecek nesillere aktarılmasında köprü vazifesi görerek, uygar bir toplum olma yolunda bireylerin gelişen dünyayı daha iyi analiz etmesinde önemli rol oynamaktadır.

Şüphesiz ki; teknolojinin hızla geliştiği bilgi çağında değişime ve gelişime açık olmanın yegâne yolu, okuyan, araştıran, bilim üreten yeni nesiller yetiştirmektir. Bu bağlamda; yediden yetmişe toplumun her kesiminin daha çok kitapla buluşmasını sağlamak, okuma bilincini yerleştirmek hem devlet hem de birey olarak üzerimize düşen en önemli görev olmalıdır.

Özellikle son yıllarda dijitalleşme ile internetten bilgiye ulaşma alışkanlığı kütüphaneleri yalnızlığa itse de asıl bilginin kaynağı olan kütüphanelerimizin hayatımızdaki yerini hiçbir şey tutamaz.

Bu haftayı, kütüphaneleri ziyaret ederek, kitap okuyarak ve bilgiye açık olmayı teşvik ederek değerlendirelim. Kütüphanelerimiz, her yaş grubundan insanın ihtiyaçlarına cevap veren zengin bir bilgi hazinesine sahiptir. Bu nedenle, herkesi kütüphaneleri keşfetmeye ve desteklemeye davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kütüphaneler Haftası’nı kutlarken, kütüphanecilere ve bu değerli kurumların işleyişine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum, dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.