DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

ŞEHİT ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KÜTÜPHANESİ’NİN ÜNÜ DÜNYAYA YAYILDI

ŞEHİT ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KÜTÜPHANESİ’NİN ÜNÜ DÜNYAYA YAYILDI
28.05.2024
160
A+
A-

Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin verildiği kütüphane büyük bir başarıya imza atarak dünya sıralamasında ilk 32 kütüphane arasına girdi.

Batman’da Kültür ve Turizm Bakanlığınca kitap görünümünde inşa edilen ve dünyada” 32 kütüphane arasına giren Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi tam manasıyla ilim, irfan ve eğitim yuvası oldu. Ziyaretçi ilgisi her geçen gün artan “Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi” öğrencilerle dolup taşıyor.

Her kademedeki öğrenciler için çalışma salonları ve eğitim atölyeleri dizayn edilen kütüphane; modern mimarisi, geniş iç yapısı, akıllı kütüphane uygulamaları ve 150 bin kitap kapasitesi ile kitapseverlerin buluşma noktası haline geldi.

Büyükler için de eğitim, sanat ve okuma alanları bulunan kütüphane; okuma ve araştırma salonları, görme ve işitme engelliler ile çocuklar için özel alanlarıyla aynı anda 1200 kişiye hizmet verebiliyor.  Kütüphanenin, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonunca (IFLA) düzenlenen yarışmada, dünyada “tanınmayı hak eden” 32 kütüphaneden biri seçilmesi ile Türkiye’nin yanı sıra dünyada da tanınırlığı arttı.

Batman’da 18 Kasım 2020’de hizmete açılan, haftanın 7 günü 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veren 8 bin 300 metrekare kullanım alanına sahip kütüphanenin her gün 3 bini aşan ziyaretçisi oluyor.

“Dünya artık kütüphanemizi tanıdı”

İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonunca (IFLA) düzenlenen yarışmada kütüphanelerin 51 kriterde değerlendirildiğini dile getirerek; bu kriterleri yerine getirerek, dünya sıralamasına girdiklerini ve bundan da büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Batman’da öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kütüphanenin salonları İslam bilginlerinin eserleri ve isimleriyle donatıldı. Kütüphane üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler içinde sessiz ve konforlu bir ortam sağlarken; resimden müziğe, tarım atölyelerinden bilgisayar eğitimlerine kadar birçok alanda da eğitimler veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.