ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR DUALARLA ANILDI

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Ankara’da düzenlenen anma programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Programa, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Zengin, Diyanet Akademisi Başkanı Osman Enver Kaan ve Yenimahalle İlçe Müftüsü Murat Okuyar da katıldı. Onur konuğu olarak ise kahraman şehidin kardeşi Soner Halisdemir yer aldı.
Program, 9-F hafızlık öğrencilerinden Emre Berat Karadayı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Ömer Halisdemir’in hayatını anlatan tanıtım videosu izletildi. Şehide ithafen yazılan “30 Kuş” şiiri, 12-E sınıfı öğrencilerinden Niyazi Arslan tarafından seslendirildi. Müzik öğretmeni Oğuz Aydın’ın şefliğinde 9-F sınıfı öğrencilerinden oluşan koro ise şehitler için türkü ve ezgiler seslendirdi.
“Şehitlerimiz Ruhuyla Yaşamaya Devam Ediyor”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaptığı konuşmada şehitliğin önemine vurgu yaparak, “Şehitlerimiz ruhuyla yaşamaya devam ediyor” dedi.
Konuşmasına, Şehit Ömer Halisdemir’e rahmet dileyerek başlayan Erbaş, şehitliğin peygamberlikten sonraki en büyük mertebelerden biri olduğunu belirtti. Kur’an-ı Kerim’den alıntı yaparak, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler fakat siz anlamazsınız.” ayetini hatırlattı ve Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar vatan uğruna can veren tüm şehitlerin daima diri olduklarını vurguladı.
“Vatanımız Canımızdan da Değerli”
Milletimizin küçük yaşlardan itibaren şehitlik ruhuyla yetiştirildiğini belirten Erbaş, Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden örnek vererek, “Vatanımız canımızdan da değerli” ifadesini kullandı.
Programa, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çok sayıda yetkili ile öğrenciler de katılım sağladı. Şehit Ömer Halisdemir’in anısına düzenlenen bu anlamlı etkinlik, vatan uğruna can veren kahramanların unutulmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.