NİĞDE’DE “AİLE YILI” KAPSAMINDA AİLE KOROSU KURULDU VE İLK KONSERİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Aile Korosu kuruldu ve ilk konserini gerçekleştirdi.
Kütüphaneler, müzeler ve kültür merkezleri aracılığıyla toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan müdürlük, çeşitli etkinlikler planlayarak kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyor. Bu kapsamda oluşturulan Aile Korosu, Türk halk müziğinin sürdürülebilirliğini sağlamak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla faaliyetlerine başladı.
Öte yandan, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Aile Üniversitesi seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Baştürk, Aile Yılı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin toplumda geniş bir etki yaratacağını belirterek, kültürel mirasın korunması ve aile bilincinin güçlendirilmesi adına çalışmaların devam edeceğini ifade etti.