DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NİĞDE’DE ZİRAİ DON ZARARI MASAYA YATIRILDI: ÜRETİCİLERE TEKNİK UYARILAR YAPILDI

NİĞDE’DE ZİRAİ DON ZARARI MASAYA YATIRILDI: ÜRETİCİLERE TEKNİK UYARILAR YAPILDI
14.05.2025
20
A+
A-

Niğde’de 12-15 Nisan 2025 tarihleri arasında meydana gelen zirai don olayının tarımsal üretime etkilerini değerlendirmek amacıyla Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, İl Müdür Vekili Hacı Yusuf Parlak, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı’ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Ersin İlhan, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nden Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Emel Kaçal ve Turgay Seymen ile İl Müdürlüğü’nün yönetim kadrosu, ilçe müdürleri ve teknik personel katılım sağladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarına dair bilgi paylaşımı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Gökhan Zor tarafından yapıldı. Toplantıda, don olayından etkilenen ürünlerde alınacak önlemler ve uygulanacak yöntemlere ilişkin tavsiye kararları ele alındı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nden Turgay Seymen ve Doç. Dr. Emel Kaçal tarafından, don zararı öncesi ve sonrası alınması gereken tedbirlerle ilgili teknik bir sunum gerçekleştirildi. Uzmanlar, ağaçların gelişme dönemi boyunca su stresine maruz bırakılmaması, ürün yükünün az olması dikkate alınarak gübreleme programının revize edilmesi, fazla azotlu gübrelemeden kaçınılması, fosforlu gübrelemenin artırılması ve yaz budamalarına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının ardından Sazlıca bölgesinde bulunan meyve bahçelerinde saha incelemeleri yapıldı. Don zararının etkileri yerinde gözlemlenerek üreticilere teknik tavsiyelerde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.