DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NİĞDE’DE AR-GE RÜZGÂRI ESTİ: GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

NİĞDE’DE AR-GE RÜZGÂRI ESTİ: GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ
25.05.2025
10
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin (NÖHÜ) ev sahipliğinde, Bakü Avrasya Üniversitesi ve Kazak Milli Kızlar Pedagoji Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı sona erdi. TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında NÖHÜ Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, akademisyen, öğrenci ve girişimci kategorilerinde dereceye giren projeler, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan’dan altı farklı üniversitenin katılımıyla iki gün süren etkinlikte; 46’sı öğrenci, 11’i akademisyen ve 4’ü girişimci kategorisinde olmak üzere toplam 61 proje sergilendi. Projeler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve başarı gösteren projeler ödüllendirildi.

Öğrenci kategorisinde birincilik ödülünü, “SnapFind – Akıllı Telefon Galerilerindeki Fotoğraf ve Video İçeriklerini Anında Bul!” isimli mobil uygulama projesiyle Hilal Düz kazandı. “Gilaburu Posası ile Zenginleştirilmiş Tahıl Barı Üretimi” projesiyle Arife Nur Kanber ve Betül Oskaybaş Emlek ikinci, “Küçükbaş Hayvanlarda Dijital Refah ve Erken Teşhis İçin Yapay Zekâ Destekli Giyilebilir Biyosensör Sistemi” projesiyle Beyza Yılmaz ise üçüncü oldu.

Girişimci kategorisinde birincilik ödülü “Sorting on Conveyor Belt” projesiyle Hakan Aktaş’a verildi. İkinci olan proje, “Development of Augmented Reality Technology Based Indoor Navigation and Virtual Identification Card System” olurken; üçüncülük ödülü “The Grinding Aid Effect on Ultra-Fine Grinding Performance and Surface Modification of Calcium Oxide (CaO)” projesiyle Ali Arsal, Ezgi Biçer ve Öner Yusuf Toraman’ın oldu.

Akademisyen kategorisinde birincilik ödülüne, “Bünyesindeki Gıdaların Tür ve Kalite Seviyelerini Belirleyen Akıllı Buzdolabı Modülü Geliştirilmesi” projesiyle Emre Yavuzer layık görüldü. İkinci sırayı “Patlatmalı Kurutma ile Balık Cipsi Üretimi” projesiyle Cem Baltacıoğlu alırken, “Issues of Sustainable Development of Rural Tourism in the Aral Sea Region” projesiyle Damezhan Sadykova ve Abduali Aizhan Kayratkyzy üçüncü oldu.

Etkinlikte ayrıca birçok özel ödül de sahiplerini buldu.

  • “MediLink” ve “Tılturan” projeleri jüri özel ödülüne,
  • “Protein Shifting Cihazı Kullanılarak Farklı Baklagillerden Elde Edilen Atıkların Glutensiz Makarna Üretiminde Kullanımı” projesi gelecek vadeden proje ödülüne,
  • “Sıfır Atık Yaklaşımıyla Glutensiz Ekşi Mayalı Banana Bread Üretimi” projesi En İyi Sunum Ödülü’ne,
  • “Teaching the Kazakh Language to Technical University Students a Translanguaging Approach: Modern Methodology and Practical Application” projesi Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne,
  • “Geleneksel ve Yenilikçi Yöntemlerle Üretilen Elma Köfterinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi” projesi Gıda Teknolojileri Özel Ödülü’ne,
  • “Qyzpu_Store” projesi Bilgi Teknolojileri Özel Ödülü’ne,
  • “İl İlçe Köy Bilgi Sistemi” projesi Toplumsal Katkı Ödülü’ne,
  • “Aero Count Scape” projesi ise Tarım Teknolojileri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Rektör Uslu’dan Katılımcılara Tebrik Mesajı

Ödül töreninde konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, etkinliğin bu yıl Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu eş zamanlılık sayesinde katılımcı profili, proje çeşitliliği ve kalite açısından yüksek bir düzey yakalandığını vurgulayan Prof. Dr. Uslu, akademisyen, öğrenci ve girişimcilerin geliştirdiği projelerin yenilikçi ve geleceğe yön verecek nitelikte olduğunu ifade etti.

Tüm katılımcılara teşekkür eden Rektör Uslu, ödül kazanan projeleri tebrik etti. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı sunan NÖHÜ BAP Koordinatörü Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman ile Teknoloji Transfer Ofisi Birim Sorumlusu ve Niğde Teknopark A.Ş. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Battaloğlu’na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.